Wednesday, December 22, 2010

- TeNSeN -


bgn pg2 siap2 p lab...mase jln kaki dr uma ke lab dlm 45 min...ngn ujan2 pon aku redah...smpai je tros ne prepare sample..smgt tu sgt la smgt..nk wt byk2 la kunun nye kan...nk cpt siap...kunun nye la kan..da cmpo timbang sne cni ne bia reaction tu slame 2 3 jam....so aku p la lyn fb sat..da abeh 3 jam tu..msk dlm funnel tok proses seperation blku..ne bia kan 24 jam plak kan..dan aku blk uma bejln2 lg...sok pg p lab tgk solution aku tu x seperate jd 2 layer pon..dala ne tggl semlman...tensen da mule cket2 mai dah...method ni sume senior aku yg bg..last sem die wt jd..dpt kat aku x jd laks...aku col sifu aku dan die bg method laen..reflux2 plak an...dan bile da reflux 2-3 jam...msk jam ke-2 die da jd cm teloq gureng plak an [tu gmbo teblk ats tu la hasil nye]..tepi putih2 solid tgh2 tu kunun2 liquid...ptot nye sume nye ne liquiddd...ane ley de solid2...haih...angin betuii aku tgk..gerammm sgt..ase nk campak2 segale bnde ats meje....dala p jln kaki..ngn ujan2 nye ag....blk pon jln jgk [tp kdg de mbe anta an gk]..lotey laaa....bw lptp kesygn ni dala berat...abes skt kaki bdn...dan ari ni??aku dpt skt pale seseme dan batok manje...xley p lab...huu...dugaan2...dr bln lps aku duk wt thesis ni...ritu instrumen osak...so ne tuka method laen..dah bile tuka method kat sample prep x lps2 ag.....ritu da tensen daaa..smpai bw dri p kl...la ni...tensen bahagian ke-2 plak...pelu ka bw dri p kl lg??my cuk pon de kat kl weken ni..kate nye nk bw jln2 cr pasai...mcm syok je bnyi nye..lalalalaaa...

cotcet2 : ya allah ya tuhan ku..pemudahkan lah segale urusan ku ya allah...tabah dan cekal kan la ati ku ni...aminnnnnnnnn.....

Saturday, December 18, 2010

aku busan....!!!

da lame aku x update blog ni...gusip nye byk...tp mud begusip xdek..sbb nye aku srbt ngn thesis aku yg xabes2 bw mslh...fenin pale..da la duk uma lak sorg2...busan x tekate ler....bejam2 diam..xckp x gelak...mkin tensen kot...ley ckp ngn tedy je....weken??mmg plg busan...aku duk uma sorg2....tdo2 je kije nye...nk msk pon mls...mkn oat je...tesgt2 la busan...!!!!!!!

cotcet2 ; bucuk..di mane ka anda???

Tuesday, November 23, 2010

- GuSiP -

lame plak ase nye x begusip....semenjak 2 menjak ni aku ase cm nk cite je bnde yg da lame ku pendam dan tbe2 tjd juge d cni.....gatai tidak betempat....jijikkkk.....geliiiii dan mcm2 lagi lah.....cite yg da aku gureng2 dan tokok tmbh cket2 bg ag sdp dan byk..name pon gusip kan...aku cmpo2 la mane yg pelu...name2 bwh ni pon bkn name betui...aku reke...tp de kaitan ngn yg idop dan xdek kaitan yg da mati...

*** bemule nyer semester br....aku jd smkn bz....nk menguruskan pendftrn...pembyrn yuran2 pengajian dan kolej kediaman...mggu ptme dan kedua belalu bgitu shje...cbok ngn proses dftr mndftr wlpn kelas tlah bemule....msk mggu ketige, lecerer da wt test....test2 yg hampir tiap2 mggu ade....wt kan aku ag srbt tatau nk stdi mane satu....bile da kesuntukan mase..mule la bejinak2 ngn tuyul yg tlah skian lame menanti untok beramah mesre ngn aku....tuyul tlah bejaye d wt ngn pnoh ilmu di kertas xlupe juge dlm fon..malang nyer smpai d klas yg tlah dttpkan tok test djln kan, klas telah pnoh ngn rkn2 kelas yg dtg awal 30 min....dan aku tepkse duk dpn dan juge besebelahan ngn lecerer....dan tuyul ku??hnye tggl kenangan....cket pon tidak membantu...dan aku tlah bejaye menghantar ketas kusun kpd lec ku...test2 laen juge aku xdpt jwb ngn sempurnanyer...asaimen2 pule mkin betambah..ngn kije2 laen d tanggoh2...membuat kan aku mkin kurg mase tok stdi...dan hasil nyer hampir sume test2 ku failed ngn jayenye...stadi week adelah mggu tok stud sume stdi prepare tok final yg bkl tibe...tp aku msh lagi cbok ngn test 3 bg sume sbjek...selesai sume test..lec tlah mengeluarkan kerimak, total sume test kuiz asaimen yg tlah d jln tok semester ini...ngn test2 yg tlah aku lalui, aku tau kerimak ku tidak sehebat rkn2 sekelas yg laen...mkin merisaukan apebile melihat kerimak yg tesgt2 lah rendah malah yg plg rendah dlm klas adelah aku...melihat rkn2 laen begumbira membuat kan dri ini tesgt la sedey dan juge iri hati ngn kejyaan rakan2...rkn baek ku fiqa menghampiri driku dan menasihati ku supaye saba tabah dan juge beusehe ngn lebey lagi time final nnt...dan fiqa tlah menyampaikan pesanan En Farouk yg ign bejmpe ngn ku...stibe nyer aku kat blk En Farouk, aku d mnte dduk d hdpn beliau dan beliau tlah menyoal2 ku mengape dan kenape kerimak ku plg rndh dlm klas..ape yg tjd kpd driku...aku mnjwb segale pesoalan nyer ngn tenang pd mule nye...dan mkin lame mkin sedey shgge menitis kan air mate...En Farouk y melihat kesedihan ku tlah mule memegang tgn ku dan minte agr dri ini byk besaba...aku menjd kaku apebile En Farouk mule memegang tgn ku...dan akhrnye bgn memelok driku...beliau bebisik d tlinge ku dan menyatekan beliau akan menolongku jike aku meonolong beliau....mendgr bisikan itu aku jd mkin tkot dan meronta2 agr pelukan tu d leraikan...mkin ku meronta2 mkin kuat En Farouk memelok ku...En Farouk mule mengatekan bahawe beliau mmg tlah lame memendam ase menyukai dri ku...ke mane saje ku pegi beliau tlah mengikuti ku...dan mmg dinanti2 kan saat dri ku beduan besame nye....kini sume nyer tlah mnjd kenytaan...****


dan aku mls nk pk pe yg jd pastu...pndk kate...pompan ats tu tlah d gunekan tok memuaskan nafsu en farouk....!!!sgt jijik..sgt keji pebuatan itu yer...semate2 tok bg pompan tu lulus....org yg kite hormat,,bg kite ilmu pengetahuan sggp wt cmtu??wat de heeeeeeeeel....!!!!

cotcet2 : adaptasi dr ksh benar....huuuu..jijik..!!!

- cEnKoNG + HiTaM + kUruS -

cenkong hitam kurus 1 kombinasi br d ari raye...smpai je aku kat uma pg slse mggu lps...my mum da ngepek..."duk cbok jg bdn ngt...diet sne cni...blk uma muke hitam2...cenkong2...nk sgt kurus..elok la tu cmtu...tu yg adk nk kan...."...lalalalaaa......ne ngepek aka beletiaq d pg ari....syok jgk..lame x dgr maa ngepek..rindu plak...heee....ngn makcik aku duk tmbh leher jd pnjg lah pelah...lagi la wt maa betambah2 ngepek...akhrnyer....duk uma kurg smggu ritu aku mkn nasi ari2 ngn jaye nyer....nasi kabu d pg ari...ptg mkn nasi..mlm pon mkn.....xmkn t ne mara....ag pon aku xley xmkn....tegode sume laok2 yg ade...ne umpan ngn sume laok2 aku ske..kailan ikan masin...bawal swetsour...sutun msk merah...dan mcm2 lagi...knpem la mkn ngn jaye nyer...2 3 pggn gk lah..hahaha...abes buncit kembali prot ku ini.....tp aku ase aku ni xdele krs ngt...muke itam bab sanben kot...ngn aku cuci muke pon tidak...haa tula jwpn nyer...xpuas ag bemnje ngn maa abah..tp apekan daye....thesis ni akan jd mkin srbt lau xwt awai2....

cotcet2 : nk sambong mnje kat kl t...yahuuuuuuu......

- MiA -

ni die ank sdre br ku...suri mia ucu lmbt cket post psl mia kat blog ucu ni....ritu bz final lik kg bz raye....lik pelis blk br kurg bz....xmo mara ucu nye syg.....name syg ku ni afiqah damia...ari2 muke nyer mkin beubah....dan beliau juge mkin baek ari demi ari...dlu nyer kua je dr prot ske ngs2 smpai ayah ibu nyer jd zombi jg die d mlm ari...xmo tdo mo ngs jet...mia sj buli ayah ibu mia yer...comeyyy jet..laen kali buli lame2 cket...t da de gg ley ggt ayah ibu mia...heee...t mggu dpn ucu p jmpe mia tau....rndu same mia..nk plok cyg miaaa....nk sgt2...mst besh bau mia kan....

cotcet2 : nk pelokkkkkkkk...nk2!!!

Monday, November 15, 2010

- sYok -

kui 6.30 ptg td kua ngn cah p kuale pelis...mkn2 hotdog yg sume nye arge sengget....bile da lapiaq knpem la akan mkn ngn byk nyer smpai lupe diet aku..mkn2 tepi pntai dan dlm ujan...wlpn aku ngn cah je tp tetap sonok...gelak2 mmg xabes...abes p kuale p uma puan rohaiza Kp DIS dan juge supervisor cah....dan makan lagi...aku tegode tgk ayam2 yg d ptong kecik2...lalu aku telah memakan nyer besame sepinggan nasi gureng....abes ns guring bgn ag p cr mkn...jmpe salad lak...emmm sggh enak...ase cm nk tapau...tp bile da abes sume aku mkn...bw blk prot pon ckup da..gumbire melihat junior2 dis skg sgt la bijaksne...ramai yg dpt ANC bekualiti..byk dpt 4 flat...mmg korg hebat..!!tp sblm smpai uma puan kami da sesat..bile da blk pon sesat lagi...tp xpe..nk mkn nye pasai kami sggp mengharungi nyer...abes mkn2 p karok plak..plan nyer mcm ramai2..tp yg p nyer4 org je cmpo aku...lily cendoi ngn cah...tp syokkk....masing2 menyumbangkan sore masing2 ngn jaye nyer...bes2...abes lupe sgale2 nyer...sgt syok....t abes cuti kite p ag naa...aku nak senggol2 lagi....hahahah...

cotcet2 : ko je yg aku de la ni cah....tq bw aku jln2...

- ManGsE -

bethn2 jg le aku mnjd mgse xpon bhn mlt org ni...klu la aku tau die wt mlt...die wt bnyi nyamok...aku bg die telan acid jet..sng...xde bnyi nyamok dah...tggl bnyi katak je kot...ag bgs...duk onggg2 jela ko...nape pelu reke cite kentot??cite yg pnoh ngn angin2 kusun yg tidak same skli membawe mkne dan erti yg munasabah dan benar???de ape2 x kene ngn aku???mmg sume org de buruk nyer kot..xdek sape yg pefek temsk anda...aku pon x tekecuali..ishhh..tekenang plak cite2 ko same aku...nk d ungkit ase cm mls mo taip byk2 lak...tp xpe...aku tau sape aku..aku slese ngn dri aku dan aku juge slese ngn kwn2 aku skg ni..so lau ko xpuas ati ngn aku tu ko nye pasai la..aku xmo tau...yg aku tau ko mmg da xley dpecayai...xley d arapkan....mmg ne behati2...skg ni sume nyer mmg ne bejage2....dpn baek x bemksd blkg juge baek..byk pelakon2 hebat skg ni...dan yg baek skg ni??xsemestinye beterusan baek....y xbaek skg ni??mgkn ley jd baek..emmm apela nasib..mgkn dri sndri pon kurg baek dan pelu d baek kan dr semase ke semase....

cotcet2 : cy pade dri sndri jela...

- PaT 5 -

14 november 2010 jam 5.15..beakhirlah sem 5 aku yg pnoh seksaan dan dugaan....wlpn final aku de 4 paper je..tp dsbbkan proposal tesis...idop aku mnjd huru hare...ngn pestime duk uma sewe ag...dala xde moto kete sndri..bas uitm jela aku ade pong...abes klas knpem ne keja2 bas..tkot ne tggl..da klu tggl ne tggu ag 2 3 jam br ley blk..nk jln kaki??mmg buley..tp knpem tulang kaki mkin repot...agk jaoh jgk la..dala duk ngn dak kos laen....cah mbe aku tu plak wlpn same kos tp kelas x same....mmg betui2 lon renjer...bile da lon renjer..abes sume klas2 gnti,,sume info2 psl stdi aku tatau....klu aku x bukak fb....kdg bile mai time mls aku mmg xkan bukak fb..dan bile aku xbukak fb tu la de brite2 info2 yg pelu aku tau...klas yg knpem2 xdek pon aku buley ag p...emm mmg xley nk hrp kan kwn tok bg tau..bab mgkn dorg bajet aku da tau..dan bab nyer mmg aku xde kwn yg nk bg tau...pelik??tp benar...sem ni dpt kurg pehatian kurg ksh syg dr mbe kos kot kan..tp xpe....idop mmg de trn naek nyer...mmg xley nk slh kan sape2 melaen kan slh dri sndri...sem ni juge aku ase dri ni sgt la trok...abes sume test2 fail lau x fail pon ckup2 mkn...telebey mkn pon tggi cket je..tu pon stlh 2 test spectro aku fail ngn hebat nyer..bile da nk final br nk wt stdi grup pesume..tp stdi grup mmg sgt begune tok dgri level ni...mmg kau2 msk otak pastu ase yakin tok bedepan ngn final...mmg ugi gk le x wt stdi grup awai2 sem..tp sume bz ngn tesis kan...bile da stat final..mule la time tok pulun mulun..da test byk kntoi tggl final jela kan..maceh la pade kici y tlah mnyelamat kan aku nye paper air pollution ritu..sib baek die bg tau aku paper air tu pg..arap kan aku mmg aku p ptg..bab aku sln jdual ritu ptg...dan maceh ag skli bab bg spot kat aku..aku tatau pon kehadiran spot tu smpai la ko bg tau....mmg jase mu sgt2 la d kenang sepnjg hayat ku ini..ewahh..poyo plak ayt aku ni..arapan bangse dan negare...muge aku dan rakan2 bsac ku dpt rizak yg bgs tok sem ini yer....

cotcet2 : klu aku lec korg...aku bg 4 flat je sume....

Thursday, November 11, 2010

- SiNgLe iTU hOT -



Resah.Gelisah.Seraut wajah termenung jauh."Orang lain semua dah kahwin,tinggal aku sorang saja".Sekeping hati bermonolog.Monolog itu disusuli tujahan prasangka."Aku x cantik ke?" "Aku kurang bergaya ke?" "Ataupun pasal gaji aku tak seberapa?" "Aku tak pandai meng'ayat' agaknya".


Mungkin begitulah kerisauan yang memberat di minda muda mudi yang belum berpunya.Rasa rendah diri,stress dan gejolak rasa ingin memiliki membuatkan mereka berusaha memenangi hati dan memiliki seseorang tanpa mengenal batas halal dan haram.Yang penting,dapat.


Pilu hati ini melihat remaja yang merana kerana cinta.Pilu kerana walaupun mereka sudah merasai peritnya penangan cinta dusta,mereka masih tak mampu mengarah diri mencari cinta hakiki.Tidak serik-serik lagi.Diri diperhamba menagih cinta sementara hingga berkonflik dengan Pencipta cinta.Semua batasan-Nya diredah segala.Tak kenal dosa pahala.


Oh,remaja!


Cinta sebelum kahwin itu hanya menjerumus ke lembah dosa dan zina.Jika mampu bertahan ke jinjang pelamin sekalipun,percayalah bahawa rumah tangga itu takkan berkat.Apa tidaknya,asasnya dibina daripada dosa dan maksiat. [tu pasai la aku ckp single itu HOT]


Mana mungkin dapat menegakkan tiang taqwa yang utuh kecuali dinaik taraf dengan taubat.Rumah tangga akan menjadi tawar dan hambar.Semuanya dah dirasa dan terbiasa,nak rasa nikmatnya apa lagi?Anak-anak menjadi mangsa.Terimalah ia sebagai hukuman di dunia.Amat pedih.Namun,terlalu sedikit berbanding pedihnya hukuman abadi di negeri sana.


Kuhembus nasihat ini kepadamu hai remaja tanda sayangku tak terhingga.Bagi para gadis yang belum berpunya,andalah pilihan-pilihan Allah untuk masih mekar terpelihara sehingga tiba pula giliran anda mendapat seruan,yakinlah.

Jangan risau jika masih belum berpunya kerana mungkin Allah ingin bagi ketenangan dulu buat anda untuk terus melangkah menggapai cita-cita.Usah peningkan kepala.Dia menguji anda sedikit masa lagi.


Begitu juga buat pemuda yang belum berpunya," first thing first".Utamakan yang lebih penting daripada apa yang penting.Kenali prioriti anda sekarang.Jika memang dah sampai saat nak memiliki,tabahlah dan teruskan berusaha.Ingat,pastikan waktu nak berusaha tu anda memang dah betul-betul mampu dan bersedia.

Memiliki seorang isteri solehah ibarat memiliki dunia dan seisinya.Sudah tentu jalan untuk mendapatkan sesuatu yang istimewa amat berliku dan banyak cabaran.Jangan putus asa.Rasa mulialah dengan usaha yang dicurahkan walaupun pinangan pernah ditolak.Usah rasa malu dan terhina kerana Allah menilai setiap usaha selagi berjalan di landasan-Nya.Teruskan berusaha!

Ingat,usaha yang Allah redha sahaja.Bagaimana?Dengan sms siang malam?Atau bergayut di telefon memanjang?Atau ajak keluar,belanja makan?Begitukah?


Berusahalah menyediakan diri dan pikatlah ibu bapanya terlebih dahulu,itu tips memikat wanita solehah dan beriman.Seabik-baiknya gunakan orang perantaraan untuk lebih menjaga warak dan iman.


Seringkali,seseorang mencari kekasih ibarat dia mendaki gunung yang tinggi.Pepohon berduri sanggup diredah,curam dan jurang sabar ditempuh.Namun,apabila dia memilikinya,didapati insan yang dikejar itu dedaunan kering cuma.Begitulah perumpamaan sia-sianya usaha yang tak disalur dengan suluhan petunjuk al-Quran dan Sunnah.


Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.Wallahu'alam.


cotcet2 : " jika masih belum berpunya kerana mungkin Allah ingin bagi ketenangan dulu buat anda untuk terus melangkah menggapai cita-cita.."....sgt ske ngn ayt ini...so rilek2...jgn maen tngkp muat cr bf na...


Friday, November 5, 2010

- pELiK -

pelik tp benar....ksh kami kat araustralia d lande bnjr menyebabkan uitm ni da jd mcm pulau, kami teputus bekalan air behari2,,ade juge yg tepts letrik,,mesin atm tidak befungsi, stok mknn kat kedai2 rncit bedekatan pon mkin kurg,,dan ade jg stud y x dpt amik final bab uma nyer d lande bnjr...xde pon msk brite...dlm brite duk sbok ngn plhn raye sne cni...tp keadaan kami kat cni??xdek sape yg tau??kua brite pon bnjr kat kgr pdg besa...ngn gmbr yg same berulang2 kali kua brite...xde sape yg prihatin kah??mgkn sbab xdek kes kematian kat cni kot...lau ade br nk tehegeh2 nk wt liputan...xkn nk tggu mati br nk amik tau keadaan kat cni..emmm nsb baek 3 ari x ujan bnjr mkin kurg dan akhrnyer stat smlm da kering2...cume stesen mnyk dan atm je jaoh cket...atm kat pauh...dan org kg area2 ctu ckp duit kat bank raykat tu mmpu tok menampong penduduk cni dlm mase smggu lagi...stesen mnyk kat paoh abeh mnyk dah..tggl kodiang jelah...dan msjd2 skg ni byk y da knci2 pntu blk air..bab nyer mreke2 yg xreti nk betrime ksh dan besyukur itu tlah mengotorkan blk air ngn hebat nyer...td aku p msjd kat pauh..dgr luahan ati pkck ctu...habeh kotoq blk ayaq depa duk mai mandi berak cni...duk cuci2 kotoq lagi...duk tggl mcm2 benda...sib baek tok kami pkck bg mndi...maceh pkck....aku p tgk jamban...tu diaa...taik betepek2 sne cni...agk2 la..lau cirit creet2 skli pon...da lps buang tu cuci laa..lps ko gune org laen nk gune same..dtg tgk jmbn besih tggl ngn keadaan yg besih jugak lah...sbb kan ko wt koto abes org laen xley nk gune blk air ctu dah...pelikk gk kan ley tggl cmtu jet..kat uma sndri wt cmtu??ade org gaji nk tulun cuci??euww...tulun la yer...sndri buang sndri cuci la woi..

cotcet2 : jgn pk dri sndri je...pk org laen same...

Thursday, November 4, 2010

- SaMe kE x -

ni la die hasil lukis2 mbe aku...same x eh...ase cm mkin tmbm je dlm lks2 tu...tp xpe..mgkn aku sndri xpasan tmbm2 tu kot...si dia pasan lak...maceh ye wk bab da siap lks2 pic ni...maceh juge kpd pkck bab nyer bg kenai2 kan kami ber2...

cotcet2 : mulat syg pkck..!!!!heeeeeeee

Wednesday, November 3, 2010

- sEdEy NyE -

maaa abahhh..adik xde duit.....air xde....mknn pon mkin xde...prot asik lapa jet...bile da lapa xley nk stdi...bile da dpt mkn cket prot skt pulak...prot adk mnje...asik nk msk jmbn jet..ane ckup air...dala td p angkot air kat telage...dala adk xpena nk cedok2 air dr telage...siap ade acik tlg aja ag td...tingat arwah tok ayah plak bile duk amik kat telage td...nk blk kg xbuley..bab nyer kwsn uma ni ngn uitm je xde air...kua dr tmpt ni bnjr je sume...sedeyyy...tiket raye adik xli ag.....tah2 tiket da abes....da xley lik kg raye ni...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....nk maa abah lah...nakk...!!!

cotcet2 : dugaaannnn...

Tuesday, November 2, 2010

- PeLu Ke -

pelu ke mreke2 yg p mrantau negeri2 laen ni beubah sakan???cth yg dr kck smpai besau duk klate..pstu dpt stadi kat pelis...cnth laen asal perak p shah alam...cnth laen dr ganu p la mane2 ko nak pong..negeri2 laen pon same ler..jnji kua dr tmpt dorg membesau... pesoalan nyer pelu kah anda2 sume ni beubah sakan??drpd betudung lingkop laboh cne cni abes sume trangkat??yg elok2 pakai tudun jd x pakai tudun???drpd ckp ngn peno gaya sopan santun tp la ni jd rok n rol???dan y plg mnjd pesoalan bile de bf...pelu kah anda mnjd lebey hot n sexy??menunjukkan ape yg anda ade??pelukahh??malu la tgk...cian pon ade..tgk dlu time skolah2 baek je....lani????emmm no komen...mbe2 yg dip amik skli pong...la ni bile p shah alam??tu diaa..mcm2 rupe ade...ade yg smpai xbp n kenai lah...ne tenung lame2 br la...'lorr kwn aku ke ni'...dan plg pntg pelu kah bile anda d pegang2 d ki** d heboh 1 kg....ishhh2....xpelu gebang la kot naa..xhebat ponggg...cket pon x hebat...huh....

cotcet2 : laki pon bagai jugak..mls mo cite je

- BanJiR oH bAnJiR -




ni la die pic2 bumi araustralia d landa banjir....2 3 ari hujan x henti...ni lah hasil nyer...tp sib baek hari ni xujan....stat subuh td...x hujan dahh....tp uma mbe2 aku kat taman ria sume da bnjr2...dorg sume ne pndh msk dlm dahh...ne duk dahlia...angkot2 brg la dorg smlm...uma aku plak asal ujan je de la katak nyer...bajet motel kot uma aku ni..ley die ajak kaum krabt die duk bwh sinki..emm xpele...asalkan mreke samat sude...arap2 ujan benti la 2 3 ari ni..krg cket bnjr2 ni...tp ayaq kat uma xdek lakk...jgn lame2 ngt la ye xde ayaq nih....ssh plak nk mndi bsh bju mkn pesume...

cotcet2 : pic2 ni aku amik dlm fb...maceh kpd anda2 yg uplod yer..

Saturday, October 30, 2010

- SaMaT pENgAnTiN bR -

haihhhh..sjk 2 menjak ni....mbe2 kl dlu sume da betemu dan bejejak kasihan kat fb..malang nyer dorg sume da kwen2 tunang2...awat hangpa ni gatai ngt ni..awai ag kot..[ceih...pd hal jeles]..asal add aku ja tnye..cah ko da kwen kaa..byk ank ko..[ank2 sdre aku la ngek dlm fb tu]..cah aku da kwen ko bile lagi...cah, bile nk mkn ns mnyk ko nih...euww..hangpa ni xda soklan laen nk tnya ka..jodoh aku xmai ag lah..die duk menyorok ag..hangpa bw besabaq naa..t aku habaq la bile mo kwen nyer...da2 la tnye naa..lotey aku nk jwb..jeles melihat anda2 sume suda bebahagie..[bile la aku plak nk bahgaie nih]..dan kpd kwn2 aku ayu, farah, syida, samat pengantin br k...smuge anda2 bahagie lah..dan pde yg de baby tu...baby anda sgt comey..taniah2..muge btmbh2 baby hendak nye...dan pd iman, ct, sue, amoi yg da tunang2 tu jgn tunang lame2 na..p ajak cik abg korg kwen cpt2..bnde baek xelok lmbt2..dlm geng2 hangat aku dlu...aku ja yg tggl...xtunang x kwen..haishh...jeles2...

cotcet2 : kpd 'anda'...dgr cite anda mo kwen ujng thn ni...smuge 'anda' bahagie besame plhn 'anda"..samat kwen2 d ucapkan kpd 'anda'... :(

- Nasi AyaM BeKeRaK -

d saat ku kelaparan tesgt2...ku melihat nasi ayam yg d beli kat kedai mkn tpi jalan tu pnoh ngn kerak2 nsi...yg knpem2 nye keras...dan bile da d plh2 nsi yg buley d mkn sgt la cket...emmm acikkk...lau nasi kunin2 tu xdak..awat x bg nsi putih jaaa..smpai ati acik bg sy kerak2 tu kan..sib baek ayam madu acik tu sdp dan enak tok d mkn..tepujok gk la ati ini tatkale melihat ayam tu tesnyom dan besedie tok d mkn....

cotcet2 : mgkn bile aku x de kat cni dah..aku akan merindui nasi ayam bekerak ni kan...

- BenCi gRaF -

Td time ngh syok mnjwb paper abg zaidi ku...tibe2 kelihatan soklan ne lukis2 graf yg sblm ni mmg aku de mslh ngan nyer....tbe2 de log2...tbe2 nilai sume -...dan aku tbe2 bler...mcm bese...bler akan mai bile aku jmpe soklan nih...cuak x cuak gk ler..20 mrkh beb...aku duk tgk mbe sblh byk gile kire2 die..aku nyer gile cipot...ape suda jadi da??knpem aku yg slh..bab tang graf ni aku mmg k.o ngn jaye nyer...tu la..time graf2 ni d aja lam kelas...aku x p klas..monteng je tauuu..da xley wt mule la kau tebayang muke abg zaidi dlm klas ngh mengaja dan kdg2 tesengih2 ngn segak nyer...haishhhh...mmg ne trime padah x p klas..mbe duk aja byk kali pong..byk kali gak aku bler...benciiii betui tgk soklan ni ler....bencccccccccccciiiikkk...!!!!!!

cotcet2 : sile la lls kan adk mu ini wahai abg zaidi uiii...heeeeeeee.... :)

Wednesday, October 27, 2010

- ePi BeFdAy -

ri ni aku sgt2 ler epi...bab nyer gapi dan ikan lage aku da samat melahirkan baby2 nyer...gapi da 3x besalin...total baby 7 ekoq...ikan lage???emm sgt byk...da x tekire....ag pon mmg xley nk kire..bab die tersgt la keciikk...tgk pon tgk gitu2 jet...tkt daddy die mkn baby2 tu plak....arap2 baby lage2 ni sume nyer ley idop dan membesau cm mummy daddy die k...gapi???aku ase sume nyer ley idop ngn jaye nyer...cume bile dorg aktf2 sgt tu yg jd kes bunuh diri..bab melompat kua dr akorium [tp sbnr nyer bukan akorium pon..aku buh dlm bekas kueh raye jet]...dan mati tepijak...!!!!cian kan..tp skg tu sume x jd da kot..bab aku da beli akorium de ttp die skli....muge baby2 lage dan gapi ni sume umo nyer pnjg k...ley wt ilang tensen aku tgk ank2 aku sume riang gumbire...

cotcet2 : samat ari jd lage dan gapi....

Saturday, October 23, 2010

- Oppss GaPi -


poses memancing gaye bebas gapi2 d ketui oleh bella dr pineng...!!!

ni plak...pebantu beliau...name nye cager...bkn cager enfon yer....harap maklum..!!!

ni dia...aku yg suda geram melihat gapi2..lantas mamasok kan tgn tok memacing gapi2...

tp tidak bejaye...ne mara ngn ketue ops gapi...bab aku keco2 tatkale memancing gapi..

cotcet2: sgt gumbire ketike ini...

- my BaBy -

tu dia...baby2 aku yg bejaye d pancing dlm pasu2 bunge dkt **...hahah..hebat x??aku ni hebat begusip dan juge memancing ikan gapi dlm pasu upenyer..bakat tependam nih...[cite betui nyer bella ngn cager yg mancing]...aku tlg amik gmbo jet...t aku uplod pic tu naa...bella la x bg aku mancing..bab die kata aku ni bisingg..byk ckp...ikan habeh lari dgr sore aku...benar kah???aku ase sore aku ni memanggil ikan2 tu supaye sng tok d pancing...hee..mule pancing dpt 12 ekoq...tp dorg ni branak pinak plakk..de daddy ngn mummy dah dlm byk2 tu...dpt 3 eko baby gapi...sume nyer name gebui...aku tatau girl ke bui...buh gebui2 jelah....sgt kecikkk...dan comey...sume nyer jd 15 ekoq....yeaaa....t da beli uma br kite pndah uma br yer..xmuat da tu..

cotcet2 : ilang tensen aku tgk ikan2 ni....

-ProPoSaL kU -

rini de lah ari tok pizen poposal final year pojek...slme 1 sem duk pulun wt poposal betjok determination of volatile organic compounds in fresh and used frying oils..akhr nyer beakhr la juge....tp kehampean telah tejd..bab nye aku x pefom ngn elok dan jaye nye pg td...malu same SV aku same...agk huru hare...mkin huru hare bile tinge aku ni kurg bg kijesame...tbe2 xdgr soklan dr prof saad td...how u define compounds is toxic???yg aku dgr how u find...dan ngn yakin nye aku bler d ctu..dan hnye mampu memberi senyuman bler d ctu....define laa ngekkk..bkn find...!!!arggghhh...ape suda jd ngn tinge aku nih....da la aku tnye prof blk prof mcm xmo jwb jaa...dan aku???kekal bler d ctu smpai berakhrnyer pizentation aku..hebat nye aku nih....abes skt2 pale..tensen2..abes sbjek2 laen aku kntoi2..ni je hasil nyer??ni je aku ley bg tok diri sndri???tidak ku pecaye ini tejd kpd diri ku ini....kiciwaa....tesgt kiciwa...tp dlm2 duk kiciwaa....aku da bantai 3 bgks mihun...dan juge 2 ketui ayam msk merah yg besau ngn nasi kunin2 itu...betui ka aku kiciwa???

cotcet2 : ari ni prot aku mengganaz cket...tiap saat lapaq..huuu

Sunday, October 17, 2010

- macam2 -

ari yg memenatkan...awai pg ag da kua stdi tok test3 papa...stlh bejaye memujuk sifu tok aja wlpn tlah bekali2 x mnjd....akhr nyer bejaye juge....dan test td???buley wt x mcm test2 sblm ni asik bler tiap mase....maceh sifu....tongga amat menghargai nyer...tp ase nyer sifu pon amat menghargai tongga kot kan td??heeee...ni jele kenangan teakhr besame papa tok sem ni...arap test 3 dpt la mrkh yg lebey hebat dr sblm ni..hee....

smlm de dinner bsac besame dic...mmg plan xmo p..sat g cii col plak habaq en zaidi suh dak pat 5 p..dan kami pong kalot2 la p...dan bile da p....mbe2 semeje tros blk plak...nk stdi tok test rini kate mereke...emm tggl kan kami be2...agk tensen d ctu yaa....kami da tensen2 stdi..igtkan p dinner ley la epi2 cket..tp jd lebey tensen plak...mane x nyer..besiap lg lame drp p mkn..!!!..tp xpe..ngn pesembahan bucuk yg tekucil byk kali..akhrnye wt kami gelak2 gk...maceh bucukk!!

blk uma plak...ikan lage aku da beteloq...keco 1 uma...teloq2 die sgt la byk de dlm akorium....tp ape kan daye..cket demi cket papa ikan da mkn teloq2 tu...die bajet mknn die kot kan....xdak rzki la aku nk dpt baby...

cotcet2 : ade 2 test lagi nk ngadap....pastu pizen poposal...pastu final......0oo0ooo..byk nyer rintangan sblm dpt pulang ke kg halaman.....

Wednesday, October 13, 2010

- RaJin PLaK -

ari rabu slh 1 ari ne p klas naek bas...dan aku...ngn smgt yg kental...lwn segale kesejokkan dlm blk bgn la p mndi2....da mndi siap2 p la plak naek bas...da smpai je klas...aku pelikk...awat la dak2 yg gune klas aku x kua2 ag kan..da kui 9 kot...tggu la lgi...dak2 klas aku xplak nmpk...aku msg la cii tnye air ade dak??sat die die jwb ade...aku bls plak....nape cm xdek org dlm klas???cii bls ag...lor ko tnye klas air pollution ka??i tot air = ayaq.....derrr...buleyyy plak slh phm an..klas mmg xdek la cah...haa bace ayt las ni..ag la wt aku angin..aku sggp tggl kan kesjkan dlm blk tok p klas...da klas xdak rjn plak aku p klas kan..bile ade klas...gile mls mo p klas...dan rupe2 nyer klas cancel ni tlah d heboh2 kan dlm fb...dan aku plak...memalam xbukak fb ngt bab nye line x ok...lupe plak dak2 kos aku ni aktif fb...laen kali sblm p klas ne bukak fb kot kan...ne tau kot2 de test..xpon final stat tbe2 kan....dudududududuuuu....

cotcet2 : agak menyakitkan ati d ctu yer....

- JgN LeR -

td pg aku p klas naek bas...dan mcm bese bas akn dtg lmbt cket dr time yg da d ttp kan...so ne la tggu nk x nk...smpai je bas kat RPA..de minah sorg ni mnx pkck bas ni tggu sat...bab kwn2 die ngh otw...beliau ckp ngn gaye yg sgt sopan satun dan juge ayu...tp pkck ni bls.."haa nk tggu kwn hangpa lmbt..xpasai2 org laen pon jd lmbt plak..da tulis 8.30 mai 8.30 lah...ikot time yg da bg.."..ngn nada agak tggi...emm minah tu jwb...ok, xpela maceh pkck....emm tekezot gk ler kami2 dlm bas ni hah...x sgke lak cmtu gaye pkck tu jwb...da ttp pntu bas...smbg beletiaq plak..hangpa nk p komplen p lah..suma x kena...bas lmbt cket komplen..pd hal hangpa lmbt...bla...blaaa...blaa.....pe yg aku ley wt??snyom2 jele..xkn nk mnjwb lak kan....tp jgn ler begitu cr mnjwb nyer...minah tu ckp leklok kan..jwb lah leklok...klu pkck de poblem2 sne cni...jgn la libat kan org laen plak..cian minah tu xpasai2 ne mara...cite dr rumet aku plak..smlm bas x mai...de la dak2 yg tggu...pastu plak bile da mai jam2 berikot nyer...beletiaq lagi..kate kmi penompang bas ni nk thn bas xde gaye yg elok...wt depa ase depa driver bas....aku xphm pe yg beliau cube smpai kan....da klu bw bas mkne nyer driver bas la kan??ke de term laen yg seswai??

cotcet2 ; tatau le nk ckp cne ag dah...

Monday, October 11, 2010

- Syg pApA Sy -

kpd papa sy...en shahizal bin hasan...sy ngn ini ingin mngucapkan jutaan time kasih bab da tlg FYP sy ngn byk nyer....ilang suda kekusutan yg melande dri ini..ngn kehadiran papa...sume pesoalan tlah tejwb...xpelu lagi sy nk cr method tok convert raw oil kpd compound laen tok inject dkt GC-MS...sy juge tlah nmpk flow FYP sy...dan plg pntg papa sy mo tgk2 pejalanan FYP sem dpn..tp xkn tgk2 je kan??aja2 cket ley kan??..yeaaa2...sy syg papa sy....xlupe juge papa angkat sy..en md lias kamal...byk gk tlg2 smpai pekataan teakhirnyer gud lak tok sy...bab nyer da telalu complicated...mnx ampun byk2 bab sy tlah memenin kan anda2 sume ngn FYP sy...sy syg anda bedua...yeaahh....!!!!!ehh mama sy??puan anisah rafidah ahmad...juge d sygi...tnjk aja anda2 amat d hargai....

cotcet2:en lias papa ciii..so aku ley wt jd papa angkt jela..pnjm...!!!!

Friday, October 8, 2010

- kUsUt KeMbALi -

adoiii..apela nsb...sem dpn aku duk sorg ka kat uma nih??3 mbe aku...shina eira ngn fatin da pektikel....waniey nk pndh uma laen...tmn sri wang juge tp belah dpn2 sane...ecah majid???mcm dlm dilema...emm aku??kekal d cni kah??sorg diri?barang2 aku nk tlk mane tah ujng sem ni...da la ne stat wt PSM cuti nih...sorg lagi??dale x reti bw kete moto...ape akan tjd??mane nk duk ni...plan nk duk dlm...tp tatau la tu dpt ke x...lau dpt pong mgkn da sbln dftr..lau de kusun..dan lau xdek???tidaaaaaaaakkk ku pecayaa...ini sume akan tejd kpd ku....

cotcet2 : dun like..dun like.....dunnnnn like...!!!

- sapeka?? -

ngh syok2 cri mbe lame kat fb...aku jmpe plak 1 name yg aku sgt2 la gemar dr dlu...wafiy..sat g bile da view...alahai comey nyer beliauu...mate die??sepet2 comey..kecik2 jet...tang mate tu la wt aku ase mo curik pic die...heee....mnx ampon la naa sy tlah mencurik pic anda...tenang2 je muke anda...ske plak tgk...nk ltk pic beliau kat cni kang rmai plak yg curik2 plak...xyh ltk la kan??aku tgk sorg2 je lah...hahaaha..

cotcet2 : mate....pewiit2...

- uitm seHaLe -

la ni...uitm pelis..sume nyer jln sehale2 jaaa...da smggu gk kot sehale ni...sume org xske ngn jln sehale ni...mnyusah gk ler...nk p kolej bwh pong ne pusing2 ikot masrum dlu...nk hea dr pi pon xley dah lani...ne pusing blkg2 kat dwn br tu kot br smpai sne..tah..aku pon xsure mane jln sehale..bab nyer aku jalan kaki jaa..so xdak sehale2...jln je mane2 pongg..bile da jd cmni...sape2 bw kete moto la y lecey2 ket...ne pusing2 sane cni tok smpai destinasi sbnr...lec aku ckp...dorg wt sehale ni bab da 2x de xcden kat masrum...d pg ari...mne x nyer...jln tu cbok ngn bas kete moto dan dak2 jln kaki kan..tp bukan ke de pak gad ka yg jage d pg ari??emmm no komen la naaa...

cotcet2 : aku bebangge tidak berkenderaan....hahahah

Wednesday, October 6, 2010

- ciPmO -

nape la anda merumitkan keadaan??pelu kah sy kene mkn anda ngn pnoh ksh syg tok kite mnjd kwn plg bahagie kat dunie nih???cn nk bg ksh syg lau sy xske mkn cipmo..bella yg ske bkn sy....mengapa ini tejd wahai cipmo??anda majok kah sy x kire bape byk coklat cip de atas bskot anda tu???jgn le begitu...sy mmg x mkn cipmo....cne sy nk kire cip2 tu....teddy cipmo anda tu melambangkan sesuatu kah???segale pesoalan tlah sy jwb ngn yakin nyer...sume nyer ksh benar...tp anda pule xley menerime nyer.....mengapekah???jike anda ingin tau segale2 nyer anda juge pelu trime jwpn2 nyer...bkn nyer ade plhn ley trime ke tidakk......cipmoooooooooo....!!!!

cotcet2 : mlm yg sgt kusut lagi lah masai...

- PeLeT pLeTLeT -

apekah beza antre pelet ngn pletlet???tok aku....dua2 nyer same..bab nyer aku da tesyasyul ngn jaye nyer....gare2 beckp time en zaidi duk ngaja pasai pe tah tp die de sbot2 pletlet itu...make tekua la pletlet ku itu...wlpn sbnr2nye ku ingin mnyebot pelet....dan tlah mnyebabkan rakan2 ku pakinson d atas kusi tnpe henti wt beberape ketike....sy suke melihat mrke pakinson...i like...!!!! pelet adelah camporan KBr besame benzoic2 dan mnjd bnde bulat yg kecik gmbo kat atas ni yg sgt merumit kan aku dan rkan2 nk buat smpai kan amik mase 3 jam tok melahirkan 10 bijik pelet yg cntk dan pnoh begaye serta bekualiti lagi unggul...cubaan sbyk 5 kali da d buat...kali ke 6 br mnjd sprti yg d inginkan....mcm bese....bile da besame..kami akn gelak sckup ase...mcm lab tu kami yg punye..smpai kan de mate2 yg menjeling tnpe henti kot...siap bw geng jeling2 ag..ape la nsb...mmg kmi ni hadir tok d jeling2 kot kan..kami trime ngn ati tebuke..janji kami begumbire dsmping mbuat pelet melet yg menyakitkan ati d permulaaan pembuataan nyer...da akhrnyer kami bejaye melahirkan pelet yg cntk begaye serta bekualiti dan pnoh keunggulan itu yaaa...wlpn mggunekan kuase dan sgle kudrat yg kmi2 ade...tahniah kpd rakan2 pelet ku bella ger ngn cah majid...korg mmg hebat...!!!xlupe juge tok aku..hahahaha...

cotcet2 : ade aku kesah jelingan mata mu itu??

Sunday, October 3, 2010

- ChEnTa -



emm chenta...aku sndri pon tatau pe mksd die...syg??rndu???caring maring???sume ni pakej bile sape2 d lamon chenta la kot...tp...bile da bechenta de la risiko2 yg pelu d tanggong....mcm yg da jd kat aku sndri...dan juge mbe2 laen....bile bechenta sume nyer maniss....angau sane cni..tp bile da gado2....emm mcm2 ley jd...sib baek gado jaoh2 je..lau dekat2 mau ne tetak kot..heee..ganaz lak....mane x nyer...kite da baek2 ngn die..die wt lecey ngn kite...de pompan laen lah....'mkn lua' lah....tibe2 ati beubah lah...tibe2 diam2 cm x dek pape lah dan mcm2 lagi ler..igt pompan2 ni xdak prasaan ke kan..ikot ske ati je nk wt pe..pastu mule la ase xdek mud...ase cm xmo ckp...ase duk diam lg bgs dr bekate2...ase cpt nk mara lau xkene gurau...jd lebey sensetip....bile da kembali bujangg...jd malas takot nk chenta2 ni blk...dpt kat aku...wt aku jd menyampah ngn laki...ase cm sume nyer same..sume nk maen2...ssh kan chenta ni...de yg dtg..dan knpem de yg pegi...benci plak aku tgk...

aku ase...kite ptot trime org yg ske kite dprd kite trime org yg kite suke....bab org yg ske kite ni akn cube sedaye upaye die tok menggumbirakan ati ini,,,akan cube tok x wt kite skt ati...xwt kite nangis...dan akan menyokong dan membantu tatkale dperlukan skongn dan bantuan...dan plg bes beliau akn sentiase amik tau pasal kite bile dlm ssh dan senang...wlpn bejauhan...lau dkt??ag la sy0okkk....tp lau kite trime org yg kite ske...kite yg duk syok kat die kan...die???syok kite x??kite sndri pon tatau..kdg die cm amik tau...kdg cm tnjk gk la wlpn cket..tp kdg tnjk byk gk..agk keliru d ctu...maen2 kot kan...kdg tu time gdo cket...ske ngt wt ayt gile2 nye xksh...smpai naek tacing gk ler..dan bile die ase nk ksh die dtg la blk sesuke ati nyer....tnpe ase besalah...wt skt ati je kn???

cotcet2 : buley kot kan try2 tok trime org yg ske kite drpd trime org yg kite ske

- aKu MaLu -

mlm petame duk ukm...aku bella cah kua besame beliau...beliau ni cah nyer kwn...nk jd kan cite...aku ni xley tidoq bile pkai inner slendang jenis kaen lembot2..lau x tidoq d tanggong beres keadaan slendang tu...tp ape kan daye..mate aku ni xley thn ngntokk...ngntok yg teramat sgt dah time tu..mmg baek nyer lena dlm keta...pas jln2 p up town down town...tudung aku jd up side down dah...geli betuii..inner tu da terangkat kot...dala aku duk dpn beliau time nk minum2..malu gk la sye d buat nyer...dale pestime jmpe...skli jmpe tgk aku belemoih jaa...miz belemoih selemoih dr utara ka pe aku nih...dala br bangkit tidoq....mmg la die tu cah nye kwn2...tp MALU kot....da cm dak kecik x reti pakai tudung jaa...muke jd mulat yg x terhinggaa...slendang jd melepet2 kat muke...luas pemukaaan muke jd betambah....dan plg syok nyer...bella ngn cah duk gelak2 kan aku..adeiii..sampai ati hangpa naaa..mkin aku ase malu mkin gatai tgn aku ni kunun nk betui2 kan...tgk2???tu dia...baek nye xbetui aku wt...lagi la depa gelak2....emm nk xnk aku ne tahan malu jala....sib baek xdak org ngt kat kedai mkn tu...de pong abg2 industan jaa...kire halal la kan??jarang tgk minah slendang pakai slendang cm aku ni....sib baek depa xamik gmbr aku kan...lau amik..knpem la mnjd igtan spnjg hayat....huuuu

cotcet2 : one in million...hahahaa

- MasE -

mase ni akan maju ke depan je...xpena nk undur2 ke blkg pong kan...kije aku plak mkin menimbun...ngn test2...lab ripot...proposal thesis yg mkin ari mkin wt aku fenin....dala ag 2mggu je lagi aku nk stat stdi week dahl...emm wlpn 4 paper je sem ni..tp otak jd srbot ari demi ari ngn kehadiran thesis yg betajok emission of volatile organic compounds during frying ni hah...mkin byk bace mkin keliru dan de je yg x kene...mkin byk sem mkin ssh kan...mkin srbot....ngn dugaan uma sewe nyer lagi...byk nyer bnde ne pk...pk sne cni tp kije xwt2..hasil nyer aku ne setel kan sume kije ni dlm mse kurg dr 2 mggu....rmbt aku time srbt pon da mcm rmbt mamat atas ni hah...jgn mate aku jd cmtu da la kan??knpem ne bhn tanpe henti...

cotcet2 : arap2 sume nyer ley aku setel kan ngn jaye nyer....

- TanGkAp2 -

cite ni aku ase benar la kot kan..bab nyer lec aku yg cite...pd bulan pose yg lalu..kat tmn sri wang fasa 2....de kes di mane student uitm...ala malu nyer nk tulih...emmm ne tgkp khalwat.....pastu plak...kes laen plak ne tgkp dlm kelas dkt uitm jugak..ape trok ngt student uitm ni lah...da la bln pose....bw2 betenang la kan....hormat la cket bulan yg mulia ni kan...da buat sne cni...dpt plak baby...da dpt baby p buang plak sne cni..xke cian kat baby tu...hangpa yg syok wt bnde xsnonoh...ank plak yg ne tanggong...de yg buang kat sungai lah..bakaq lah....ne ggt2 smot seranngge sume de lah..xdek ase simpati ka....pk abes2 ler dlu sblm wt tu..akai ltk mna la hangpa ni..da skg de plak tmpt tok mrke2 ngandong luar nikah ni...bab nk samat kan baby2 tu supye x dbuang sne cni...jgn plak de tmpt cm ni ag menggalakkan hangpa wt kije x snonoh sudah...

cotcet2 : sume ni lec aku cite la kan..aku ubah cket2 jd aku nyer cite laks....heeeeeee

- JeLiNgaN mAnJE -

sepnjg trip kmi ke kl...de je mate2 yg x senang ngn kehadiran team gegaq aku nih..yele..geng aku ni duk hingaq sne cni kan...kat mane2 pong ley wt hingaq...tp cket pon xdak kco mreke2 yg ske menjeling sne cni..nk kate de gusip2 kurg enak psl mreke x jugak....xde yg mnrk pehatian pong mreke ini tok d gusip2...tp yg xley belaa nyer....asl tgk kitrg jet jeling2....mkin mnjd2 bile de penambahan kaum adam dlm team gegaq hingaq nih...aku pon xphm ler...nape beliau sering kali berbuat sedemikian rupe...adekah beliau jeles ngn kegumbiraan kami?adekah beliau tingin juin kami??adekah beliau ase tegugat ngn kehadiran kami??adekah beliau mara tatkale kami berdampingan ngn kaum adam itu???xbuley ehh..kaum adam tu kami yg punyaa..bkn anda punye yer...tolong jgn rebot2 yer..i dun like..hahahahaa...


cotcet2 : mo lwn jelingan mate ngn bella kah?

Saturday, October 2, 2010

- SoNok NyE -



wlpn sume plan kitrg nk p jln sne2 cni x tecapai...tp tesgt la gumbire bsme geng2 ciicahgerbel...xpena nk duk diam..de je yg nk ckp...nk bhn...nk gelak...smpaikan de ogr jeles ngn kegumbiraan kami....asl nmpk kmi je menjeling2 smpai juling..ish3...cian2..elok2 x juling jd juling plak...hahahaa....maceh ciii edit pic ni...sgt la menarik dan tetarikk..ptot nyer de ko skli...br la kene ngn name ciicahgerbel...

cotcet2 : byk nyer gusip yg ku pendam.....

Thursday, September 23, 2010

- hancor ati ku -

aduuiii...aku kcwe dan juge sedey...bab nyer trip p kl mggu dpn 2 ari jet....sblm ni dgr2 nyr 3 ari..las day tu bebas mo p mane....emm bile da plan nk p sne cni besame si die sgt la syok ase nyer...tp nk lg syok aku akan bw kwn2 aku ler...br la gegar abes kete....tp tgk2 kamis mlm suda blk cni daaa...aduuiiii...xley nk kua ngn beliau.....dala beliau cuti suda jumat tuu...emmm hancor ati ku..mengenang di kau...yg xdpt ku jmpa nnt....stembot pon??melepas laaaa.....

tp xpe....plan A hncor bederai...kami de bekup plan...nk p jln2 besame mbe dis...nk p time square...nk p maen roller koster..pastu mo mkn yoget askem yg lazat tu..dan juge mo mkn noodles kat jepung corner...arp2 bekup plan ni mnjd wahai cager bella dan cahh yer...

cotcet2 : jgn de sape2 ngigau dlm bas sudaaa......

Monday, September 20, 2010

- mahai -

td pg smpai je kgr tros amik tksi nk blk uma sewe besame 2 rkn yg laen.....aku plak lupe nk tnye bp heng 1 tksi ni..sat g naek2 jer....RM31 henng.....!!mahai giler...mule la tekuaq bijik mate aku...siap tekuaq loghat utara ag..awat mahai ngt ni pkckk...besa naek rm20 ja pagi2 nih...pkck tu jwb..besa laaa...da antaq 2 tmpt bebeza....lor bukan jaoh ngat pongg....td p antaq kat rpa haa..laa tmn sri wangg jaa..pkck tu ngn bejaye nyer nk aku byr gk rm15...mbe2 aku rm16...hampeh betuii....nk x nk ne bayaq laahh..ne la pakai wt raye aku yg msh begaye dlm angpau....igt kan naek ramai2 dpt la murah2 cket...upenyer dak2 uma aku pon ne kencing ngn pkck2 teksi gk...mo blk cni di siang ari pon da jd rm16...sllu nyer rm12 je kot....xpon rm14....yg drpd dlu nye rm10 heng jaaa..la ni rm16 dah..thn2 dpn??kgr-arau rm20 pon buley kot...ish2...mahai2...

cotcet2 :lau tksi tu ley karok2...ley lyn cite katon ke ok gk kan?akon2 ke..ni yg de angin tgkp jet...redo la naaaaaaaaaaaaaaaak...

Wednesday, September 15, 2010

- #@$^%#$&!&* -

xdek mud mo updte blog..

Wednesday, August 11, 2010

- RaYe..!!! -

...samat betrawih...
...samat besaho...
...samat bebuke....
dan
samat ari raye....!!!

cotcet2 : becuti dr dunia gusip....

Monday, August 9, 2010

- HeLLO ...!! -

lokasi : dlm blk air POMPAN dkt BK 8
masa : 12.50 tgh ari....9 ogos 2010

pelu ke seorg bf teman gf die nk kencing berak dlm blk air ??tggu tepi pntu jmban awek die msk?pelu ke??hellooo...awek awk tu x kan ne culik pong lahhh...tkot tenggelam dlm jmbn??awek awk ag besa dr lubang jmbn kot...tkot ne sedot??merepek lahh...!!!benci betui aku tgk pasangan becinte cmni lahh..mengirap..menyusah kan org laen pong de...da tau awk tu laki....xyah la msk..awk x nmpk ke pe yg tetulih dpn pntu tu...ke awk ni da jd pink lady???agk2 r bro...tahap chentan awk kat gf awk tu xpelu la d tunjolkan sgt...xpelu kot tunjuk2 nih....smpn je la....kunun xley d pisah kan la eh??nonsen...!!!!

cotcet2 : tibe2 emo telebey lak an...opsssssss...:P

Wednesday, August 4, 2010

- wANg Sri TaMaN -

wang sri taman adelah name tmn aku duk skg ni...emm uma nyer sgt ler terkepit2...dan terhimpit2...kecik2 je uma nyer..smpai nk pot kete dpn uma pong jiran2 sume tgk2...bab pot uma depa cket..tp tu bkn cite nyer...aku nk cite psl org cni yg wt pe yg mreke ske...wlpn de insan2 yg xske....td pg aku jln tepi longkang2 besaq tepi tmn uma nih....tibe2 nmpk la ikan duk brenang cne cni ngn riang gumbire nyer...air cm agk jernih la gak an...dlm duk tgk2 tu...de gak 2 3 ekoq ketam dlm jln tekedek2 ke kiri dan ke kanan dlm longkang tu...maen ngn ikan kot kan...sat g dtg le mamat naek moto...dan ngn selambe nyer buang SAMPAH yg agk besau pastik nyer dlm longkang...hello.....awk x nmpk ke tmpt buang smph dpn tu??xley nk buang smph kat ctu ka?pelu ka buang dlm longkang ni??xdak kesedaran betui...[aku de ksdrn pon pas blja EVT je] duk buang smpah dlm longkang je tau..sat g longkang tu semak ngn sampah jet....dala buang smph yg pnoh yg ulat...pengotoq..!!!da klu ari2 buang...air nk ngalir cne...klu la ujan lebat2 lak t an..x psl2 air kotoq tu melimpah2 dan kua jd banjir plak an...jd bnjr besau cm ujg thn 2005 time aku msk dipoma tu br tauu....abes sume tenggelamm...kco ikan2 ketam nye umah jele....tp kan...ketam tu..cam xcaye je die duk dlm longkang....nk tekua gk bijik mate aku ni tgk de ketam dlm longkang....

cotcet2 : ketam dlm longkang??

Monday, August 2, 2010

- BaS -

rini ari ke 4 suda aku naek bas...mule naek cm nk cuak2 gk kan..bab nyer xpena ag naek bas lik umah....smpai kan de mbe yg anto dan babai2 kat pintu bas...maceh u....:P...da naek skli cm nk naek lagi lak...yg syok nyer abes klas tros klam kbot g kat masrum tkt ne tggl ngn bas..smpai xli mknn ler..tkot ne tggl nyer psl an??tp tu ari ke 2 lah..rini aku smpt li mknn sblm blk...agk tekejar2 dan klam kelibot gk ler...abes klas mmg tros cabot...tp tu time2 blk r..time g klas aku xpena naek bas ag...tp smlm g modul naek bas...da tau nk naek bas bgn lmbt lak an..kui 6.50 bgn 7.15 da tggu bas..tggu nyer tggu kui 8 bas br maii...lmbt betui...smpai naek kematu gk ler duk tggu lame2 kan..ari rabu t da xley bgn lmbt2 daa..bab nyer aku yg ne tggu bas...bas knpem x tggu aku nyer...

cotcet2 : maceh ciii..bab amik aku tepi jln td yer...kurg poses bakar lomak d bdn ini...:P

Sunday, August 1, 2010

- MaCeH -

"jdikan tu sbgai pgjarn n sbg pglaman hdup..

ia akn bt kita jd lbih kuat tuk hdpi mase2 akn dtg..

pcyelah..

tu sume ujian darNya

byk2kn bsbr..

mgkin de hkmah disblik sume tu.."


maceh cik rara...

rndu ngt khidmat nsht dr cik rara..:)