Monday, December 28, 2009

- cYG aBg hAssAN-

aku da jth cinte same laki y bername hassan....tgk muke die sjk ati aku ni...da la comey...ckp plak lembot2 jet..ayu2 jet...tegode lar....abg hassan...abg nk kwen ngn sy x??sy ske abg ler...abg xske sy ke??wt2 la ske abg hassan uii....siang mlm sy teringt kan abg tau....xlene tido...mkn pon xdek slre tau..sume abg hassan nye psl...

aduuiii...klu la betui de hassan y real kat muke bumi ni kan..knpem aku p minang die dah...ini ley tgk dlm tb jet larr...kcwe tuii....dala sehri sejam je ley tgk die...tu y aku jd xbetui ni ari....abg hassan aku ni de dlm cite cinte balqis..kul6.30 ptg tb 3...

emmm....da lame aku x lyn blog...ni ari aku bukak dan aku mrepek....nk begusip xdek bnde lak nk cite...bile da busan ni lar hsl nyer...heeeeeeeee....


cotcet2 : lev u so much abg hassan

Tuesday, November 10, 2009

- MuRah Nye -

y ni plak...cite psl harge pompan...murah mahal...murah tu bab nye die wt sale kot kan???de mega sale eh skg ni????emm...nk jd kan cite...time2 final2 ni lar bnde ni sllu jd...sem lps de cite psl ni gk..sem ni pong de...tp aku xsure cite ni sme ke x..aku cite mne aku tau jela yer..betui x aku tatau...y penting gusip..heee...

time final lokasi : kolej cengai

dgr cite la kan..de sorg minah ni...die de byr 1 laki tu...tu msk kat blk die..dan wt teeeeeett2...tu je kot aku tauu..hahaahahaa...

cotcet : xbyk cite ngt laa...bab infomer aku pong tatau ngt cite ni...heeee.....

- rOmAnTikA d Amor -

lame sude ku tidak begusip kan...ni gusip da 2 ari aku smpn..tp kire latest gk la kan...hee...jum layan....

2 ari lepas...8.11.2009 lokasi Lt 2...

kitrg de wt grup diskasen sempene paper chm510...kitrg tu mrujuk kpd cii,,fares,,lily,,,ain dan juge aku,,,kitrg nye pot kat blkg skli,,,sng nk wt keco ket kan,,,nk jd kan cite,,,de 1 grup ni tau,,,4 laki sorg je pompan,,dan slh sorg dr laki2 tu adelah bf pompan tuh,,,mule2 tu dorg cm bese jet la kan,,,msk ngh ari ket,,mreke suda mule gatai2 kan dri mreke,,,agk nye da busan kot kan,,jd nyer y bf gf tu duk lah rapat2,,,pastu lak time mkn2 suap2,,,pastu gf tu tlg lap2 mlt bf die bab mkn comot2,,,mkn kopok je pongg,,comot ka??bajet manje2 romantk r tu eh???y aku skt mate tgk nye kan,,,,tgn laki tu kat blkg bdn gf die,,,duk rabe2 sane cni,,,y pompan tu plak sengih2 cm org gile...euwww...what the hell...ko xmalu ke ngn kitrg2 dan mreke2 y laen de kat dlm lt2 tu eh??agk2 ar kan,,,nk wt bnde2 tu dlm blk r an?? xmaen ar tmpt open2 ni..de beran ke wt dlm blk???hahahaa....ag 1 kan...tau ko de bf ,,,dan bf ko de ko,,,,tp xyah r nk wt2 mnje,,geli beb,,,bajet ko jeke ley mnje2 romentik2???org laen pong buley maaaa,,,dala kitrg ngh stdi....tgk aksi korg tu wt kitrg stop stdi2....stat ngumpat2 ko plak....cian kitrg kan...kitrg tepkse ngumpat2 ko...bab mate da gelimat2 dah....kitrg kat blkg pong duk wt aksi romentik gk r...silap korg xtgk...aksi romantik besame rkn2 sekalian ag syok tau,,,hahahhaa,,

cotcet : aku de pic dorg ni...tp cm cian lak klu aku uplod kan??kang xpsl2 aku ne ben ag skli...heee

Friday, October 16, 2009

- ApE sLh KaMi -

kpd pkck2 teksi...pe la slh kmi smpai pkck xmo bw kami naek tksi pkck g psr mlm..kmi bkn xmo byr pong...dan bkn nye jaoh pong psr mlm tu..arau gk..de pkck sorg tu siap ckp ag xnk anta kitrg...tah ape sebab tah..3 teksi y de td sume nyer xmo anta....sume nk amik y g kgr jet...tau la kgr ngn psr mlm jaoh beze arge nyerr..tp slh ke klu bw prot kmi y klprn ni g cr mkn sat pkck???sib baek ler de preng2 y sudi mik kitrg g psr mlm..xdek mreke..mati kelparan la kmi2 td...huu

cotcet2 : xmo naek tksi pkck tu dah....

Tuesday, October 13, 2009

- suTun Y mEnG eUw KaN jiWE -

ptg td..abes klas sir aku g masrum nk li hotdog pulut...aku g ngn cager ngn kak ain...kitrg plh2 buh dlm 1 pggn y same..pastu tggu adk cumey tu guring2....pastu bile da siap hotdog3 kami....abg tu pggl lorr..no 11...sape punye...aku da ckp da cni2...sat g abg tu lupe nk korek tinge agk nyer...xpon sore aku romntik2 lak td smpai abg tu xdgr...de lah sutun berwane merah duk dpn abg tu..abg tu bajet hotdog tu sutun tu punye la kan....sat g sutun tu ckp.."eeee sape y mkn byk ngt ni"...ngn skuat ati nyer...aku pong tros ter kua "euww"...ngek nyer sutun ni....bkn aku sekoq jet mkn..de 3 prot nk mkn lah...kitrg wt 1 pggn...gile ape nk mkn sume..pelu ke ckp kuat2 sutun uuii...aku tgk ko pong byk gk amik...5 kot ko bedai td....dale pgg lidi hotdog pong ujung2 jet..awat..geli ngt ka?ni klu geli nk pgg tok sah beli larr...p mkn sutun jet...ley wt ko btmbh sutun..geram betui tgk sutun2 uitm nilah...klu sutun comey xpe gk...ni sutun kureng comey..heeee.,suri bro...tekutok laks...

cotcet : euww....beuwww.....geuwww....

- wArKaH WaT aBe -

abe....syg nk mnx maap byk3 pls td....dlm kelas td..tepeli y ley wt mkn dlm laks...suri yer abe...syg xdek niat pong sbrnyer..tp mlt ni out of control ket rini dan sblm2 ni....bab nyer syg tekanan jiwe ket...abe pong tau kan mlt syg cne.....skli jiwe da kco...abes sume kene tempias mud y cm sunami nih....da 2x kan syg wt cmtu kat abe...abe redo jet..cian kat abe kan....syg laks pas wt mnx2 maap jet..pastu wt ag...xreti2 nk stop..emm pe nk jd ngn syg ni kan...tp demi abe..syg jnji lah...syg try gk tok bg abe xkene tempias sunami tu..ok....t ptg t syg bnje coklat k...askem ke....wokey???dun mara2 ehhh....syg xske abe xlyn syg...wlpn syg besa tp ati syg jd kecik jet bile abe wt cmtu...

kpd wan nurul syaza wan nawai...sy mnx maappppppp byk2...abe kat ats ni refer kpd??sndri mo igt lah yer...heee

cotcet : ari ni aku ase nk mrepek...bab telebey mkn krepek...so lyn jolah....

- piZa Y mEng Euw KaN -

cite da 3 4 ari y lps kot..tp aku xsmpt nk lyn blog ni hah...nk jdi kan cite..aku cager bella ngn ain g piza...sekoq2 kempunan nk mkn piza...nk mkn ciken wing lah..spegoti lah...dan mcm2 ag...kitrg smpai kui 5.45...dpt table y sgt2 la kotoq...pnoh ngn pggn2 dan sise2 mknn org sblm kitrg nyer...pastu tggu2 pnye tggu xdek sape y nk clean meje kami..pastu aku pggl lah..."dik..tulun clean kan meje ni eh",,,adik @ budak laki tu pong ckp "ehh xclean ag eh??"...dak ni cm malu2 meow ket...bak kate bella bajet hot lak dak ni...pastu tggu2 la ag...nk kat 15 min gk lah tggu meje ne clean ni..tp xclean2 gk...kitrg pggl akak tu plaks...kitrg xckp pape ag...die da jeling2...pggl ag dak laki y bajet hot tu td tu die wt tatau jet...pehal lah mreke sume2 ni...pggl mnx clean meje pong ssh ka??tgk pekeje ramai gile..tp aku tatau pe y dorg2 bz2 kan sgt...tibe ler sorg bui y cumey clean an meje kmi..pastu nk order laks...emm y ni plg xley belaa..sume y kitrg nk sume xdek...nk ciken wing xdak...nk piza tok sorg mkn xdak...nk dizet tu pong die ckp..suri dizet ni tok dak2 jet..ehhh ske ati la budak ke mk budak ke mkcik budak ke nnk bdk ke..da nk mkn bg sudeee...kitrg byr kot...buley plaks ckp cmtu...las2 xdpt gk lah dizet tu..pstu order y mne ade je lah...kui 6 order..kui 6.50 dpt..tu pong satu2 jet...mule2 die bg piza...kitrg bedal piza...10 min ag...pastu sup2 dlm mgkok ayon tu smpai...bedal ag..15 min ag...dtg ag sebijik piza...10 min ag smpai spagoti ngn pe tah 1 ag tu xigt nme die...lambt kot...y dtg lmbt dr kitrg pong da siap mkn2 dah....cager da nk belah dah....lmbt gile kot..meje kitrg tu mlt sume xenti2 nk ngomen2 piza tu hah..dale de 1 jet piza kat pelis techenta ni..buley laks wt hal...klu mreke2 sume xngidam piza da lme kitrg belaaaahhh....prot da msk angin kot..tekentot2 jet prot aku ni hah...

cotcet2 : tulun la lyn kastemer baek2 eh..

- busuk Ati -

mlm smlm2 kot...kui 12 ngh mlm de anonsemem ckp de spot cek blk...bab smlm de org lua nk dtg nk cek2 blk....kitrg pong kelam kelibot lah kemas blk..buang sawang2 ssn2 buku sume lah....bab nyer wadeng kitrg ni sgt2 tegas dan menakotkan jiwe kmi....de blk y de sekoq spider pong da kene saman kot...rm20 satu kepale beb...gile x gile...de yg blk tggi2 tu xsmpai nk buang sawang pong ne saman gk...rm20 1 kepale gaks....pastu kan kat dpn pntu de ketas tulis2 nme2 kan...ketas kale caer2 ket dr org laen pong 1 floor bising....nape kale ni xsame....ni sume ajk nye kije lahh..bkn slh kami nape kale ni laen dr y laen..mrke bg kami tmpl2 jet...xdek mase kmi nk tuk2 ketas2 laen..tulun jgn tgk sume mslh ni pnce nye dr kmi k..pastu mreke ni ptot nyer..bg tau lah swg2 mke sure xdek...lau de ne saman..ni x..mreke juge y jd btu api...aduuiii...kui 1 laks...mreke2 smpai kat blk aku nk cek blk..blk kitrg da besih2 la kan..tbe2 ajk tu mnx pic nk lekat2 kat profile...aku ckp ler kmi2 dah bg...pastu die pggl ag nme aku..aku g lar kat die...mnx ag pic aku...aku ckp " sy da bg larr..ni siap de kesan2 koyak ag,,,xkn sy nk koyak2 laks...ni bkn slh sy eh"...pastu ngn yakin nye minah tu ckp " haa klu xdpt kolej sem dpn tatau..."..ek eley minah ni nk ugot2 aku laks..aku da bg pic lah ngek...ko y xjg profile tu lekloks dtg blk aku nk ugot2..mcm hrm an..dah tu plak asl ko ngn kwn ko tu nk jeling2 laks..skt mate ke??ke mate korg mmg cmtu??ke mate korg OTW nk juling??angin betuiii...umoq bape korg ni eh???br sem 3 dip kan???xley ker ckp leklok ket syg uii???klu da korg ilang kan pic aku ckp jela leklok..ley gk aku bg...ni x..ugot2 lak..pe igt ko de kuase ke nk bg2 ke x kolej2 ni??1 ag...profile tu..mase aku anta tu xkn la ko xcek de ke x pic aku..knpem2 la ade...klu xdek ko trime wt pe...pastu plak...pic aku de mangkok ayon y koyak2 tu kan mst bdk y kenai2 ko gk la kot kan..sume profile floor ni ko pgg kan???de gk org y busuk ati koyak pic aku ltk dlm profile dorg kan???xdek kije laen ke beb??aku smblih gk kang....aduuiii...

cotcet2 : tulun la jgn cr psl....aku klu da ngamok2 cmni,,ayt aku jd laen mcm ket...aduuii..br behajat nk bataubat....xjd la ni...huuuu

Wednesday, October 7, 2009

- aRi y pLg TrOK tELaH mLaNdE jiWe iNi -

bahagian 1..

ari ni aku telah bgn pd jam 5.30 pg..keadaan aku ketike br bgn tidoq itu sgt2 mngejot kan jiwe aku kerane aku suda telebey tidoq...dan aku tidak smpt tok stdi tok aku punye test y akan bermule kul 10 pg nnt...jadi nyer...aku telah merelekan jiwe aku tekezot2 dan tekezot smpai lah pukul bp2 pong aku da xigt...jam kan tipun aku da pukui 8..bemakne aku akan bejumpe ngn abg lias dlm kelas separation method....dimane aku dimnta tok mbuat pizen2 psl tjk capillay gel elctroporesis...y aku sndri pong tatau apekah die...jd bile grup aku nye turn dah tibe...kami ber 4 ngn yakin nye kua ke dpn dan memulakn ngn bacaan bismilah...bile aku pizen part aku....dak2 kelas aku sume tecengang dak akhrnye mreke geleng2 kepale....aku pong turut geleng2 bersme2 mreke....aku tidak mgerti apekah y dmksdkan ngn geleng2 itu...lalu aku mggaru kple aku y xbp nk gatai itu...upenyer mreke xphm pe y aku ckp...aku ulang2 blk ape aku ckp...dan ternyate aku sndri pong xphm...lalu abg lias ku mnyurh ku ddk dan smbg pizen mggu dpn..

bahagian 2

tepat kui 8.45...kami ber4 bergerak ke kelas seteruanyer iaitu kelas hubungn etnik y sering kali mbuat kan aku ktwe tnpe memahi pe y ustat cube smpaikan....aku tidak memahinye kerane sbjek itu lebey kurg mcm sejarah mcm spm2 kite dlu...y aku sndri xpenah ske....smpai kan spm aku nye sjrh pong dpt 5c jet...[syukur la naakk uiii lls gk tu kan]...nk jadikan cite..ari ni adalh ari pizen2 sedunie..tp mreke2 sume msk lmbt...dan telah mndtgkan kemarahan ustat...ngn lptp dan LCD nye y tidak diambil sblm bermule nye kelas telah mbuat ustat mkin hot n xbp nk spicy mcm kfc...jam di tgn dan kat fon da kui 9 dah...tp mreke2 y laen xmsk kelas ag...ustat da memggl2 name2 mreke2 tok tmpil kehdpan dan memulekan pizen2...tp ape kan daye..name2 itu hnye tggl nme krane tuan nye bdn xmsk kelas ag...jd nye ustat pong telah besuare wt kali ke bp tah aku pong xsmpt nk kire....dan mnyoal "grup manekan y ckup ahli nye dlm kelas ni?"...make nyer kami geleng2 kan lah kepale kami..krne mmg benar2 sebenar2 nye kami nye grup xckp mbe nyer...lalu ustat pong berkate.. " ni y sy nk mara ni...sy smblih2 kmu nnt [cm ayt aku kan smblih2 ni] ..kmu tau smblih2 tu cn"....kami sume dlm ketakutan dan muke msing2 da cuak...pade mase y same aku telah menwrkan dri tok mnjd pes pizenter di pg y indah tp hot itu....pizen tnpe lptp dan LCD..kami sptot nye ber 4...tp y de cume 3...sorg ag g amik lptp dan LCD ngn kami nye presideng....jadi kami pong stat lah pizen2....ternyta kami mpunyai bakat tok mnjdi pmbace berite krane masing2 mbc nota mirip pmbc brite dlm tb....kami ber3 pizen ngn yakin nye tnpe memikir kan dak2 klas kami phm ke tidak....sehingga lah turn kwn kami y amik LCD tu tlah tibe...elok je die msk kelas mmg turn die tok pizen...die ngn tidak mpunyai nota sedkit pong d tgn nyer telah bergrak ke dpn dan memulakan kate2 nyer "CAHH...AKU XIGT..."ati ku sgt teluke ngn kate2 shbtku itu...tp die ttp cube tok pizen pe y die igt...mlg nye die xigt....tp xpe perasaan tok cube2 jaye tu ade...cnth2 ayt nye >> dan sebgai2 nyer..dan sbgai nyer...smpai lah turn aku blk tok pizen wt kali terakhrnyerr......dan kami telah samat pizen topik kami y agk busan kan jiwe rage kami [hubg etnik dan mslh2 kat malysia]...tibe lah sesi soal jwb..dan kami dpt jwb soklan ngn kurg keyakinan dan teragak2....lgsg tidak dpt memuaskan ati ustat....

bahagian 3...

pukul 10 kami begrak pule ke blk ustat tok mnjwb test y kami xjwb ritu...soklan objektif dan kami bajet ia nye sgt sng..upnye???sgt mguji mate smpai aku ase sgt ngntok...dan lapa...dan seteros nyer otak aku xdpt befngsi ngn baek...make nye aku xley jwb soklan tu..aku tgk kwn2 aku sume nye jpwn laen2....jd nye mreke juge cm aku jugak la kot...xley jwb....tp sblm jwb test tu aku ngn yakin nye ckp ngn ustat tok wt skli ag pizen2...p ustat ckp "enough is enough"....kejam sggh kate2 mu wahai ustat ku...kami tepkse pizen dalm keadaan mngejot smpai kan kmi dpt pnykt bler3.....dan tidak terkate wktu pizen2 td...dan kami juge tlah mndpt komen y tidak memberangsang kan otak2 kami..."pizentation kamu tidak memuaskn sy".........kmi sggh kcwe....kami tlah mengorbankan tido2 kami tok wt ripot pizen2 tu...aku telah mluangkan mase aku tok cr2 buku kat libri y slme 4 thn aku duk cni aku xpena3 nk cr2 buku kat libri y byk buku tu....las2 ini hsl nyerr???

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..tidaaaaaaaaaaaaaakkkkkkk....nape thn ni de tarih 7 hb 10 2009????
klu xdek knpem jiwe ku tenteram aman damai mlm ni.....

cotcet : menci3........

Sunday, October 4, 2009

- kEmbALi bErSaMe D bUmi AraUStRaLiA -

emm,,nk cite ket lor psl my pren sorg ni,,dlu die wt dip same ngn aku,,kat bumi araustlia ni,,,dan abes lan 12 2008 ritu,,,pastu lan 6 ritu die smbg wt dgri kat shah alam amik forensik,,,sblm die smbg stdi tu die de ler g intebiu tok jd staf uitm,,,sje2 la kan,,,bajet cm xdpt lorr,,skli da dftr2 smbg dgri tup3 dpt ofer leter jd staf kat cni,,die pong tggu pe ag,,,bnti blaja lorr,,tros dtg cni kije2 cni lakss,,,dpt lah jwtn penulun pegawai sains merin,,,mntp2,,,abes dip da dpt tros kije,,dale kije ttp lak tu,,,duk lak kat bumi araustralia y kos sare idop nyer xdek lah mahai ngt cm shah alam tu kan,,kos isi prot pong ok2 aja,,,heeee,,so tahniah ler pd shbt ku itu,,,jeles lak aku tgk die da de ofis2 sndri,,kpd my pren,,,xmo tensen2 ngn kije kamu ye syg,,,br stat kije kan bese ler sume nyer tatau nk wt cne kn,,blaja slow2 naa,,,free2 dtg ler blk aku yer,,,

cotcet : dpt gaji t jgn lupe prot aku eh,,,heeeee

- idOp Ku KiNi TidAk bErMaKne -

sudee bekurun lame ku tidak mngepost gusip2 kat cni kan,,,mne x nyer,,,mud nk gusip pong dah xdek,,,bab nyer aku da cm ne sita 2x,,,aku nye cite dpt tengtangan hebat drp pmbc2 blog aku ni hah,,,[ceh,,ayt xley belaaa,,,bajet cm bes ngt jet blog aku ni],,,ag pong,,skg ni da cm ramai org bace jet blog aku ni,,,mcm mkin syok aku gusip mkin syok mreke2 d lua sne komen2,,,tp tu pong bile mreke trase mreke tlh mnjd bhn utme dlm gusip2 tu la kan,,,pastu lakss,,aku diam2 kunun cm mengilangkan dri jap tu bab sem ni cm bz2 ket lorr,,,bz mkn,,mkn tido2,,,bz ngn lab y xkire mase ne msk,,bz ngn asaimen2 test2,,,bz bg ikan kat fb aku mkn dan sebagainyer,,smpai kan aku xsmpt nk begusip,,,heee,,,bia ler aku stop gusip2 ni kjp,,,slgi xdek y kco jiwe rage aku lah kan,,klu de y kco jiwe rage knpem2 lah akn ku coret2 kan kat cni,,,so skg ni,,,aku nk tulis bnde2 busan jet kot,,,bab aku pong ase aku ni mbosankan,,hahahaha,,,busan bab xley gusip2 dah,,,tu psl lah title die "idop ku kini tidak bermkne"...kerane siape lah gusip tnpe aku....: )

cotcet : idop ku kini tidak bermkna,,,,

Monday, September 14, 2009

- mizz fzk akan kawin??? -

tnggal 23 hb 9 2009,,miz fizik kite,,,miz asmawati @ fatin najihah akan menamatkan zmn bujang nyer,,dan akan bekawinn ngn insan tersyg,,heee,,,,so sape2 y free on that date,,buley la g ke dungun tok meriah2 kan ag kawen2 mizz k,,,heeeeeeeeee,,,,,

kpd mizz,,,samat pngtin baruuuuu,,,

cotcet2 : ampun kan sgle slh slp kami dlm klaass mizz,,hee

Saturday, September 5, 2009

- aKu TiDaK dGeMaRi RaMai -

yes lahh,,mnrk gile tjk ni kan,,aku tidak di gemari ramai,,,mmg betui pongg,,,sjk dgri aku ni kat bumi y dah lame aku duduk,,tp mbe2 je y betuka2,,,br ku sedar,,,aku ni tidak di gemari oleh mereke2,,nk tau sbb nyer???yg petame,,,bab muke aku y masam klh cuke ni hah,,da klu msm knpem2 lah aku xsenyom2 an,,aku mmg dr dlu kale ag xreti nk senyom kat org y aku xkenai,,da kenai br aku snym tiap mase,,dan klu org y aku xkenai snym kat aku,,aku akn bepk,,adakh mreke ni kenai aku??pelu ke aku snym blk??dan klu aku snym blk,,senyuman ku sgt lah kelat,,mcm xiklas nye snym lah,,dan itu lah aku,,,unik kan aku nih??dala xmo snym,,muke tu knpem2 lah ne cop muke sombong dan muke ketat sntiase,,yg kedue lak,,,stat nye dgri,,stat lah aku de geng br,,geng ku kini sudee becmpo jntinaa,,laki + pom,,agk nye de y xske aku kwn ngn geng aku kot kan,,mne x nyer,,bile kami2 betemu,,de jet y xkene,,gelak 24 jam,,de jet bhn nyer,,,klu x bhn org laen,,dorg bhn aku,,,mmg meriah gk la geng aku nih,,,tp tu la kan,,,de y kecik ati kot xpat juin kami gelak ktwe,,,dan kijesme2 kami dlm sgle hal drpd ketwe2 smpai lah test2 nye kijesme,,,slh kot kan aku bergumbira bsme geng2 ku tesyg,,,aku xsnym slh aku telebey gelakk slh,,aku begumbira ngn shbt aku pong slh,,,abes pe y betuiii??bg tau aku ket,,,cm ni ler,,klu korg nk aku snym2 24 jm,,,meh bg wet kat aku ket,,,aku nk g wt pastik sugeriiii,,,aku nk wt muke aku snym2 24 jam,,,tp klu de ag y xske same aku tatau la kan,,xkn nk pkse2 mreke2 ske aku lak an,,,

cotcet : i dun care if u dun like me,,but i care if i dun like u,,aku ske gile ayt ni,,,

Sunday, August 30, 2009

- idop skendel -

de kemuskilan ket lah,,nape eh mreke2 y da de bf gf dorg nk gk de skendel2???sdgkan yg die da de tu da kire baek dah,,,tp klu xbp nk baek pong da kate syg2 kan try2 lah baek kan die,,xbuley ke??da klu bechenta,,xkn sume nk mns2 jet,,,tp nape eh,,pelu ke idop skendel2 ni??tok pe??sng nk mkn wet skendel?supye sng prot ka??1 ag,,,pd mreke2 y br pts2 chenta,,,pelu kah kamu2 ni ngn sepnts kilat mncr pggnti y br??dah tu plak,,cr kat alam maya ni hah,,kenai2 kat ym,,fenster,,fesbuk,,teg,,dan sume bnde2 mrepek2 ni lah,,kenai2 ket,,nmpk muke cm buley2 thn,,,ajak2 jmpe jp,,pastu tros on,,giler ah,,,sng betui an,,cpt gile say yes kpd mreke2 y nk msk line,,dah betui2 kenai ke mreke2 tu cne??tau dah ke asl2 usul die tu cne???ne tau die mat gnja ke minah rempit ker kaki rumpak ka,,along kaa,,,korg sume lyn je eh??tok pe??tok ilng sunyi2 cmtu??ke ape??aku dah skt tinge2 skt idun2 ni hah duk dgr kisah2 chenta mbe2 dan bkn mbe aku ni hah,,sape suh gatai bechenta,,,pastu bile ne tggl duk triak sne cni,,,aduuii,,akai xdak ka??sndri mo igt lah,,xde sape2 suh pong kamu2 ni bechenta,,,dah tu bile ne tggl2 baek tok gf xpon bf,,xyah la nk triak ngt,,buruk upenyerr,,,redo la naakk uii,,,da kamu cr pasai kan,,kite kwn2 dah ler,,dah2 la tu gewe2 nih,,,bkn nye knpem ngn mreke2 pong nnt kan?klu kwn kan sng,,,kan smpai bile2 kwn tu,,slp2 gewe ngn kwn t kang,,xpon kwen ngn kwn kamu2,,heeeeeeee

cotcet2 : y da kwen pong cm same je,,,,

Thursday, August 27, 2009

- mUsUh Ku KiNi BeSpReNGkU -

haa,,ini tjk cm xkenal make xchenta la kot kan,,nk di jadikan cite,,,aku pakai a ngn b la eh,,kang tulis name kang aku ne sita lg lak,,,dlu kale mreke2 ni cm xbp nk baek lah kan,,stat sem lps lah,,si a cm xpuas ati jet ngn si b,,,time2 test,,kitrg bekijesame kan,,si a ane de juin,,die siap ckp ag kat si b ni,,tgk buku pong xreti wt ag ke,,,sound dairek beb,,kami2 di sekeliling si b ni,,tekezot berok gk lah kan,,wt kan ati kami pns jet,,pastu lak,,si a tuh,,time2 nk stdi same2,,klu de si b ngn geng sot die,,ane penah si a tu juin,,,dan klu sgle kije y die da siap,,ane pena bg tgk,,,siap anta jet,,klu nk tnye pong,,,aduuiii,,baek xyh tnye lah,,t kite ne semboq lak,,,tp skg ni,,dorg da stat idop same2,,mkn mndi tido sume skli lah,,,ari demi ari mreke telah mngenali dri masing2,,,dan akhrnye,,br lah mreke ase mreke ini sgt lah serasi tatkale mreke besame,,,smpai kan tiap mlm a g blk b,,tnye kamu ngh wt pe,,,nape xtido2 ag,,pastu pnjm2 itu ini,,,tnye psl awek2 sume lah,,,mmg da nmpk dah la kan hint2 y die ingin berbaek tu,,pastu kan,,ari ni dlm sjrh,,die ingin bekijesme ngn b lak,,wt asaimen tugether2,,pizen besme2,,,pndk kate seiring dan sejln lah,,

bese la kan,,mnusie kan beubah,,dan 1 ag,,,xkenal kan make xchenta,,,dan juge dun judge buk by its kaver lahhhh,,,,sblm kenai jgn ckp mcm lor,,kenai dlu br mcm2 k,,,

cotcet2 : mmg respek lah same kamuu B,,,hahahahaha

Tuesday, August 25, 2009

- jGn TiNgGaLkAn Aku -

aduiii,,wt bespreng akuu,,the teeth ngn the akoks,,,korg ni betik ke nk belaaa,,busan kot aku t,,,xde gelak2,,dale sem ni lab xsame korg,,da kurg dah gelak2 aku,,pastu lak gelak lam kelas jet,,korg lak da lepak lua skg an,,,aduuii,,da busan2 kot,,xgelak ngn korg cm xsyok pong de,,bulum korg belaaa ag,,konpem lah busan2 jet,,xkn aku nk geng ngn tetttttttt lak,,,xyh la belaaa weiii klu buleeyyyy,,,ag sthn stgh kot,,lepak cni sudeee,,,tp klu org belaa gk,,konpem belaaa,,jgn lupe kmi2 di cni sudee,,aku smblih gk korg kang klu korg nyombong2,,,

cotcet2 : aku nk gelak 24 jam laa,,buley ka???

Saturday, August 22, 2009

- heNFuN d RaGot -

emm,,ni cite,,,henfun d ragot ni,,cite jd kat shah alam,,xde kene mngene ngn tmpt aku nih,,mbe aku stadi kat uitm shah alam,,,mbe aku tu br je kua dr kampes,,,otw nk blk uma die,,br 100 m kot die jln kua dr kempes tuh,,,die duk uma sewe,,,pastu die pegg lah fon,,,gyt ngn adik die kejap,,rndu adik die lah kot kan,,tbe2 dtg lah moto dr blkg die,,tbe meragot fon tuh,,,sib baek die xjth,,,klu die jth,,dan ade kete lak blkg die,,,ag trok aku ase kan,,dannn,,,nsb baek juge xdek pape jd kat die,,,pragot moto tu juz amik fon jet,,,

moral of de storiii,,,,jgn gyt di tepi jln,,jike mahu nywe anda slmt,,,aduuiii,,mcm2 kan skg ni,,xdpt nk rgt beg,,,dpt fon y ngh begayot kat tinge pong jd,,,langsg xpk pe jd kat mgse,,,da klu nk fon ngt,,p la li kat kedai runcit tuh,,ala fon y de bnyi tit tot tit tot tuh,,siap de coklat ag tauuu,,,bes gk,,fon y de air pong de,,busan2 ley maen,,,,heeeeeeeee,,

cotcet2 : ati2 lah yer kpd mreke2 d luar sane,,,

Friday, August 21, 2009

- aKu d SeRaNg MeOw2 -

aku ne serang kuciinnn bekurap td kat kuale pelis,,,ngh syok2 lyn nobel chenta smntre tggu mknn smpai,,,tbe2 zura ckp "kak echa de kucin kat tepi akak",,,pe ag,,,aku mnjerit lahhh,,,sib baek x trangkat meje mkn tuh,,,dah tu plak,,sume duk tgk aku mnjerit kerane se ekoq kucin kurap,,!!!senget tui kucin tuh,,wt malu aku jet,,pastu lak,,kucin tuh agk nye die tekezot aku jerit2 tu an buley plak die bw ank branak die duk bwh meje aku lak,,dah tu duk plak dkt2 kaki aku,,,senget nye kucin,,da tau aku tkt korg nape nk jugak duk tepi aku,,p la duk kat mbe2 aku y laen,,,dah bile die duk usik2 kaki aku,,pe ag,,skli ag lah aku melontar kan sore aku y nyaring lagi merdu ni hah,,,kelam kabot aku d wt nyer,,abes sume nme mbe aku sbot,,,suh halau kucin tuh,,cagerrr kucinnn,,aimaannn,,zuraa,,,miraaaaaaaaaa kucin kat kaki akuuu,,,aduuuiii,,cm xcaye lak aku tlah d malukan oleh kucin 2 ekoq,,,1 mak 1 anak,,,ank die y aku geli tuh,,dale kecik,,tlompat sne cni,,silap ari bulan aku sepak gk ank kucin tu kang,,,,y mak die lak 1 hal gk,,duk meow2 tpi aku,,,mcm aku nk bg mknn jet,,aku nk tgk muke die pong tkt ag kan nk bg mknn,,,waaaaaaaaaaa,,nape kucin2 ni sume ske g kat aku???y??porke??ske eh malu kan aku kat tmpt org ramai????aku sgt2 lah xske kucinn..!!!!

cotcet2 : akan ku hapus kan kucin2 y de kat dunie ni kang,,brni betui kamu kco aku ngh mkn..

- cuTi RaYe McM bEsE -

ni nk habaq ket,,kite nye cuti raye kan mule2 skli stat 17 hb 9 kan,,pastu tbe2 ktie cuti smggu tu kan,,,jd nye cuti ry d ubah jadik 19 hb 9 kan,,so skg ni,,,kat Hep da kua kan notis ckp cuti kite da jadik cm bese,,,stat 17 hb 9 smpai 27 hb 9,,kire nye xdek lah ak ponteng klas byk ari ngt,,bab tiket aku li 14 hb,,,heee,,,,so slmt ler tiket2 aku tuh,,bajet nk tuka blk lmbt ket,,xkn au nk ponteng klas byk ari an,,sib baek lah aku xtukaa,,,,yeaaaaaaaa,,,,,samat ari raye la eh kekwn,,,samat bepose,,dan juge samat beterawih,,,,heeeeeee,,,

cotcet2: blk kg,,oo0oo blk kg,,ati giranggg,,

Wednesday, August 19, 2009

- SeTaN mSk mAtE aKU ??-

nape ngn mate aku,,cacat kah ianyer??juling kah??nape kamu2 sume mempersendekan mate aku eh?muskil aku,,,nk2 the teeth,,ari2 mate aku jd bhn,,,dan skg,,y wt aku ag bengang dan jdi ag bengng,,bile die da bw geng die,,,die bw rumet die skli juin ngte mate aku,,sblm ni rumet die ler y tulun aku ketok2 the teeth tuh,,tp skg,,,die da belot,,bab nyer td aku de tnye soklan sensetip,,,agknyer die tacing kot,,,heeeee,,,suri geng,,,tp td,,dlm kelas fzk,,mmg xley belaaahh,,,dorg kau2 nyer kutok aku,,c sifu ngn luluka duk gelak2 jek,,,bengang2,,pe aku ley wt,,gelak gk lar,,,buley die duk wt ayt cm antu msk2 dlm bdn aku,,,duk maen "allahuakbar kua kan setan dlm bdn aku,,,dgn name Allah.!!kualah ko setann",,gile ape,,,cm ade setan msk je an,,mate aku mmg cm ni larrrr,,,xde kaitan ngn setan2 jin2 ni lorr,,,sengett ah korg nihhh,,,nk aje aku sekeh2,,,semblih2,,tp ape kan daye,,aku ley glak2 jolarr,,,hampeh tuiii,,,tp xpe,,aku rele jet mate aku jd bhn ari2,,xdek korg xdek la aku nk gelak2,,xgelak busan lak,,

cotcet2 : time bel kite de blaja wt ayt ni kan??so pe ag layan lor,,


if **l have half teeth,,
i feel happy,,,
therefore **l make me happy,,,


Tuesday, August 18, 2009

- d MaRaHi sBaB d UjaNi -

d marahi bab d ujani,,betui ke ayt aku tu,,,bntai jelarr,,lame xblaja bm,,,las blja pom fom 5 dlu,,da bp thn aku tggl,,heeeee,,,nk di jd kan cite la kan,,td kui 2.30,,ujan sesgt2 la lebat,,,de klas lak 2.30 tu,,jd kami2 ni sgt la besmgt meredah ujan tok menuntut ilmu,,,ujan mmg lebat giler,,,ngn angin2 nyer,,,huru2 hare abes lor tudun2 pesume,,byk halangan y pelu kami tempuhi nk ngelak kaki ne lecak2 an,,,elok je smpai kelas,,,dak2 klas ckp kelas stat 3.30,,time tu de kat 10 org jet,,,aku lak grak sekoq2,,,tgk fon,,,byk micol n msg drpd sifu aku,,,upenyer die nk bg tau kelas stat lmbt bab ujan,,,pastu lak,,,tbe2 dtg laa "die",,,tbe2 die mara2,,,kate nye,,,"die"" xtau klas stat lmbt,,dan "die" kate "org" tu xbg tau die psl kelas stat lmbt,,die kate "org" tu bg tau kwn2 die jet,,kire plh bulu la kan,,,meh nk abaq ket adik kakak abg sume naaaa,,,,xkn la "org" tu nk msg sume dak2 dlm kelas dlm 1 mase y same,,,dlm kelas de 46 sume,,xkn die nk fowed2 msg tok 45 tu kan??mst la die suh kwn2 laen tlg powed2 same,,,dah tu lak,,awk tu,,,xlenjun2 pong aku tgk,,xpelu la nk naek angin 1 bdn,,,aku dan dak2 y g klas awai2 tu la y ptot nk mara2 pong,,bab kami mmg gile nye bsh,,kain bj kurg tu bhs abes kot,,pyg ttp pale jet,,,tp kami rilek jet,,redo jela,,bnde da jd nk wt cne,,,cian la kan kat org tu,,,tbe2 ne mara bab ujan2 ni,,,

cotcet2 : aku siap pakai sipe jmban ag g kelas td,,gile macing ah sipe biru aku ngn bj kurg ijau aku td,,,hahahaa,,,

Monday, August 17, 2009

- sYok Nye ShuPin2 -

smlm,,,aku g shupin2 kat queensbay,,,pineng,,!!!akhrnye,,stlh 3 thn aku ngidam2 nk jln2 kat sne,,,smlm jejak gk kaki aku ni kat sne,,,maceh kpd biela sbg pmndu plncg aku n cager,,,heeee,,,n maceh juge kpd mamo y da bg prot ku pnoh ngn aym gureng,,,yeeaaaa,,,lev u mamo,,,,heee,,bwh ni pic kitrg kat sne,,,,layannnnnnn,,,,




moody bear,,,aku sude jth chenta same kamu sjk ptme kali ku lihat mu,,,sgt comey,,,i likeeee,,

cotcet2 : shuping2 n cuci2 mate ley ilangkan tensen,,sape stju???heeeeeee

Tuesday, August 11, 2009

- uitm akan stat cuti sem mmgu depang?? -

haaa,,,ni cite,,,aku dgr dr mbe2 dan mbe2,,,mreke2 sume ngn yakin nyer ckp nex week akn d konpem kan sme de kami ni akan exten2 tau tidak,,kire sem ni akan d stop blaja2 nyer,,,dan sem dpn akan smbg blk ngn sem skg ni,,,bab nyer,,kes h1n1 tu da mkin mnjd2 kat skg ni,,,dan kami2 wrge2 uitm pong jd mgse,,,td pg,,,,de 1 bas dah bw dak2 y skt2 tu sume g ospital,,,da sume g uk [unit kesihatang] tok dpt kan MC tok skt2 mreke2,,,jd nyer,,,dorg bg sebijik bas,,dan bw mreke y skt2 tu g ospital,,,ag pong kat uk tu da xley nk kntrol dah,,ramai gile dak2 g citu,,smlm ag la syok,,,tiap mase de bnyi3 emulen neno3 tu kat kolej aku ni hah,,skg klu bnyi neno2 tu je da wt kami2 tkt2...fobia ngn bnyi neno3,,,,

pastu plak,,dale mreke2 y naek emulen2 tu,,,blk nyer dkt2 je ngn blk aku ni hah,,,arap2 xdek pape le bg kami2 y duk dkt ngn blk2 mreke tu eh???lec2 skg pong da xkisah psl atendeng2,,,td ramai gk y g kelas,,,bkn skt2,,,tp psl nk stdi tok test,,,tp lec gk y ckp kan,,,klu kamu skt xyh dtg lorrr,,,t bw pnykt g kelas lak,,,die bg green light daaaaaaaaaa,,,tggu pe ag,,ponteng lorrr,,,heee

psl mask2 tu,,,da stat da org duk pakai2,,,aku try gk pakai td,,cm lemas jet,,,wt aku ssh nk mkn ngn ssh nk gelak je la,,,tp nk wt cne kan,,,nk xnk ne pakai,,,nk mncegah sblm kene,,,heeeeeeee,,,,

cotcet2 : psl cuti2 sem tu,,,kite tatau ag kebenaran nyer,,so lyn jolaaa,,,

Thursday, August 6, 2009

- cKp SaLa X cKp PoNg SaLa -

tiap ari ne tego bnde same,,,plg syok,,,ni ari,,,time lab td,,,1 lab tu kelam kelibut,,,tatau nk wt kire2 tok prepare smple,,pd hal bnde basic jek,,,nk kire smple dlm ppm [part per million] da blaja sem lps,,,dan time dip dlu,,,tp otak sume bler,,,

bak kate uncle shuk "y suda tu sudaaa",,,aku mmg 100% stuju ayt uncle shuk ni,,,mmg pe aku y blaja sblm ni tok final jet,,abes final abes sume aku lupe,,,da cm auto delete lak,,t,u yg jd prob besauu bile stat sem br,,,n de plak kaitan2 nye ngn sem2 lps nye blja2,,,bkn aku sorg je kot cmni kan??


emmm,,,psl kire2 tu,,,byk gile mase tebuang kat ctu,,,sib baek lec lmbt msk,,,duk wt ngn org2 lab jet,,,n sib baek juge time lec msk,,aku nye grup da setel kire2,,,ngn bntuan sifu ku y ngh syok tdo kat uma [suri aku tepkse kco ko],,,tu pong ne mara gk,,,bab nyer,,lec tu kate,,,td de grup y g jmpe lec laen tok tnye psl kire2 kan,,,laen kali wt sndri dlu br tnye lec,,bnde sng xkn kamu xley wt,,yessss laahhhh,,,,aku xwt,,dan aku juge y kenee,,,terbaekkkk,,,

pastu,,,lec ckp next week die xnk bnde ni jd ag,,,sume kire2 siap kan sblm msk lab,,mslh nyer,,,kami2 da g jmpe org2 lab smlm,,,nk mnx tgk sample,,,tp mreke kate sok br ley tgk,,,da klu xtgk smple,,,cne kami nk wt kire2??bile aku ckp kat lec cmtu,,,die kate kami slh,,bab xckp kat org2 lab tu,,nk tgk smple tu tok wt kire2,,tp da klu nk tgk smple tu konpem2 lah tok nk wt kire2 kan,,,

sblm wt experimeng,,,ne g explen kat lec dlu pe ne wt,,,dan aku tnye2 la bnde y aku knpius,,sat g,,die ckp lak,,soklan tu pong kamu tnye ke,,ptot kamu ne ykn2 pesume,,,dah xykn la aku tnye,,,instrumen nk pakai tu sume bejuta2 arge nyer,,mati la aku klu aku osak kan mreke2 tuh,,sblm pape baek aku tnye2,,wlpon aku tau jwpn die akn menusuk ati,,tp die gk y ckp,,,bile xphm tnye jet,,,sy xske kamu diam2,,,da bile tnye cmtu plak dah jadi nyerr,,,

nk xnk,,,aku ne trime pe y da jd dan y bkl tejd,,,,heeee,,,,

cotcet2 : aku nk mkn kat kuale lorrr,,,sutun celop tep0ng,,ikan siakap 3 ase,,,kailan ikan masin,,,smbl udang besau2,,,air hanidiuuuu,,,,huuuuuuuuuuu,,,sdapp nyer,,,

Tuesday, August 4, 2009

- paKinSon pEnYaKiT beJanGkiT -

pakinson ni bkn takat tgn je begetar2,,,ngn badan2 skli begetar,,,heee,,mmg hebat skli penangan pakinson nih,,,die adlh pnykt bejngkt,,,y buley bejngkt apebile kite ngate2 sape2,,,ni cite mmg benar sme skli,,,td dlm klas,,time pizen psl GC,,mangse pnykt pakinson ni y sblm ni tekenai ngn seseorg tu ter**g*p kerane kesejukang,,,tlah berpindah kpd sesorg ini tp ase td dlm klas cm pns2 jet,,,nk bg tau name kang,,cian lak,,,sndri phm la eh,,,die ni mmg klu pizen mmg hebat lor,,bab keyakinan die mmg tggi,,gud pizenter la kate kan,,x cm aku ni,,klu lecerer nyampok ket,,abes heng otak aku,,die cm bler2 ket,,heee,,,bebalik sumele pd gud pizenter kite td,,,lec br je puji point2 y die ckp mmg bgs,,pas je lec bg puji-pujian,,,die tbe jd cm ni,,,

"sssssssSSssSShhhhhHhHhHtationary phaseee"

nk sebot stationary phse je sbnrnyer,,tp di sebab kan puji2 an tuh,,die jd byk urop s ngn h lak dah,,dan aku,,pe ag,,bile da kenai pasti mlt die cmtu,,aku gelak + ketawe tp under cntrol la,,bab xdek geng nk gelak2 ngn aku,,,tp abes je klas,,,,hahaha,,,mmg jd bhn lorrr,,,geng pakinson kami tlah besuare,,,dan mreke2 juge pasan pe y tejd,,,sssssssssshhhhhhhhhhhh,,,,hahahahaa,,,

cotcet2 : ammpunn kan akuuuuuu sifuuu,,,,,gusip ku ini mst dtroskan,,heeee

- aKu MenDeRiTe -

ari2 idop aku dlm ketakutan,,,bkn tkt antu,,bkn tkt lipas,,bkn tkt cali,,dan seangkatan ngn nyer,,,aku takot xdak air,,!!!kui 6 smpai 8 mlm [peak hour],,stat dah,,,air2 ni die wt magik2 cipmor,,,jap de jap xdek,,aku lak ari ni [ senin ] klas smpai 6.30,,da knpem2 air akn meng cipmor kan dri mreke,,,tp sllu nyer,,aku bjye mndi,,,tp ni arii,,,ari malang aku agk nyer,,blk2 bilik mmg lngsg xdak airr,,,jmban je de air,,ramai lah dak2 duk mndi dlm jmbn,,smpai kan air td xdak tross,,dan aku???xmndi smpai ke mlm ari,,,tggu pnye tggu,,,xdek gk air,,kunon nk wt tuto fzk,,tp otak xmo jln lak dah,,,smpai lah kui 12.20,,,aku br jmpe air kat blk mndi la kan,,,mule2 tu air laju lorrr,,tibe2,,,kecik,,,kecikk,,dan mkin kecikk,,las2 tros xdek,,,sib baek la aku da smpt syempu2 pesume,,klu x,,mau aku tdo dlm keadaan kebusukan keituaan,,,hahahahaha,,,,

cotcet2 : arp2 sok ag baek dr ni ari,,,

Monday, August 3, 2009

- bUrOk PaNgAi -

ni cite dlm bas,,,time aku nk blk cni,,ari ahd ritu,,,naek bas shamisha y dpndu oleh acik gataiii,,,acik tu duk mggatai je aku tgk,,ley lak die maen ciku2 cak ngn mbe aku,,,geli jet tgk,,,tp y aku nk cite ni bukan psl acik gatai tu,,cite pasai dak dlm bas tuh,,aku nye tiket no 10 [sngle sit],,tp bile naek2 tbe2 de minah pink duk tmpt aku lak,,,bile aku ckp ni tmpt aku,,die ngn yakin nye ckp tu tmpt die,,pastu lak,,,wt muke xbesala,,bas lak da cm nk gerak2,,bab xramai y naek ngn aku,,aku pong ckp lor ngn acik gatai tuh,,,tmpt aku de org duk,,pstu die pong suh la aku duk tmpt kusun,,bile dah duk ctu,,minah tepi aku ni plak,,ckp cmni " xpe duk je cni,,mmg ni tmpt die pon [die tu refer kpd minah pink td] tp die xmo duk cni,,die nk duk sne,,,tpi tgkp,,same je ane2 pong",,,tu je sebab die??bongok jek,,asal la xckp awai2,,,y sy [minah pink] nk duk tepi tngkp bab klu xduk tepi tgkp bdn sy jd gatai2,,otak sy pusin2 pastu sy ase mual2 n nk mntah ke pape lahhh,,,jnji alsn tu sdp ket tinge aku dgr,,ni bab nk duk tpi tgkp jet???aku pong mbebel lor ngn minah tepi aku ni,,,da li tiket bas kan de no,,xreti2 nk duk tmpt sndri ker,,bley plak duk tmpt org laen,,dah tu lak aku ne duk blkg ngn de bau2 an y wt kan aku fenin2,,,upenyer minah sblh aku tu rumet dak bj pink tu larrr,,bgs sgt la tu,,abes kedengran lor sume bebelan aku tuh kat minah pink itu td,,pstu time acik tu bnti bas,,br lah minah pink tu tnye aku " kak,,nk duk tmpt akak blk ke??" ceeeeeeeeeeeessssss,,,,br nk tnya ka??akai ang ltk tang mna??lutot kaa???

ag 1 cite,,time naek tren lak,,tp ni cite time aku mude2 ,,,tren dr klte ke kl,,amik tmpt tido bwh,,naek je tren,,tbe2 de 1 akak kot,,sdp jet lending2 ats ktl aku,,,pastu wt muke xbesala bile aku diri2 dpn ktl tu,,bile ku tnye ni tmpt kamu kah,,die jwb " ya benar,,ni tmpt akak [ akak ke mkck tah lah]",,pastu aku mnx tnjk tiket,,upenyer ktl die ktl ats,,,n die,,time2 tu gk ckp ngn aku,,die ngndong2 n xley nk naek ats,,,tp ku tgk prot nyer kempis2 jet,,br ngndong kot eh??da tau de ank tekandong dlm prot y kempis tu,,bli tiket ktl bwh la kak oiii xpon mkcik oiii,,xbuley kaaa????????????dah le tiket laen arge ktl ats bwh,,,huuuuuuuu,,,,

cotcet2 : mmg mreke2 ni hebat gile wt muke xbesala eh??nk blaja gk lar,,tingin ngt,,,!!

Thursday, July 30, 2009

- aDa ApA dGn AkOK -




akok adlh sejenis kueh trdisional kot,,,die glemer kat klte ngn ganu jela ase nyer,,tp tatau la klu tmpt laen pong de,,,kueh ni bntk die cm bujor2 ket,,pastu ase die cm mns2 ket,,,pastu die diwat ngn telo,,ag byk telo putih kite gune ag sodap lah die,,,kale die cm coklet2 tp ijau2 pong de asenyer,,aku nk cite psl kueh ni,,bab nyer,,de bespreng aku sorg ni.,,mmg gile kan akok,,,aku tatau la pe y bes ngt same akok nih,,tp die sgt2 la ske,,agk nye kat tmpt die xde akok kot kan??tu yg bile jmpe akok,,mkn mmg xigt dunier,,,kalah org mengandong mngidam tau x,,,klu cm lembik2 pong die sggp mkn,,,tp tu lar,,takat ni,,,die bantai akok byk mne pongg,,xde kesan kat prot die,,,jgn smpai die cirit2 dah la yer,,,aku tkt ngt bnyi3 y akan die kuakan klu die skt prot nih,,,,

so kpd besrpeng aku tuuu,,,jgn cr psl ngn saplier akok k,,,kang die boikot2 ko,,xmo beli2 kan akok same kamu,,,aku xtauu yer,,,ni pic akok atas ni,,tok tatapan mu klu akok kamu kot2 la kedai akok tu ttp ke kan,,,xley la nk tulun2 beli,,tgk pic pong jd la kan??heeee,,,,[jgn mara eh]

cotcet2 :syg,,,,da2 r tu juai akok,,,juai doyan lak,,rmbutang ke,,langsat ke,,ok??

Wednesday, July 29, 2009

- pRoT gAjAh vs PrOt sEmOT -

prot gjh vs prot semot,,,saiz mreke sgt2 la bebeze kan,,tu la die y tejd kat aku skg,,,time cuti2,,,cpt aje prot aku ni jd cm prot gjh,,,tngki besau jek,,,sumbat jela pape pong,,konpem bereh,,,tp bile kembali tmpt asl,,,prot aku cm prot semot,,,tngki kecik,,,slh mkn ket,,pecah la prot tu,,,dan aku???cirit2 la kan,,xpsl2 detin ngn jmban,,,heeeeeeee,,,skg lak,,dpt cuti smggu ngn tbe2 nyer,,so duk uma jela,,xg ane2,,,bine prot ag la nmpk nyer,,elok2 brat aku trn 1.5 kilo ritu,,,ni,,,mau naek 15 kilo kot an??heeeee,,,gurau2,,,xmo la naek byk ngt ye wahai prot ku,,,duk uma ku ckp aje mau mkn ape,,knpem2 nye dpt,,,skg ni ku ske mkn ikan baka cicah air asam,,de ulam2 pck ubi lak,,mmg terbaek dr lodang lorrr,,duk sne ari2 pose kot,,,dah tiap kali nk mkn,,knpem laok2 abes,,wt aku angin 1 bdn jek,,baek pose2,,ptg2 ket g beli kueh2 ngn ns tomato acik pon pon,,,tp kan prot gjh prot semot ni,,aku ase,,bukan aku sorg je kot cm ni,,mbe2 laen pong sme gk kan??duk uma je bine prot,,,pastu bw blk pelisss an??de y pp tembun2,,,prot tembun2,,dan mcm2 lagi lorr,,,bespreng aku lak duk pnjt2 pokok je dgr nyer,,,mklum lah,,musim buah2 an tempatan skg ni,,,heeee,,jgn mara ye syg,,,,

cotcet2 : prot ku,,,,adkah prot semot atau gajah???

Monday, July 27, 2009

- TAG dr AliffazRiN n KaK GeBus2 -


nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini
alaaa,,,tatauuu la psl aliffazrin ni,,br nk kenai2 jek,,,,kak gebus???byk sgt,,,mls la nk taip2,,,

setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri
ske mkn,,tido,,gusip,,mls nk mndi,,ske bc nobel chenta,,ske mean ngn baby comey,,ske tedy2,,xske kucinn,,xske duyan,,

anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
xmo plh sape2 lar,,,bab klu aku powed2 bnde ni,,,bnde ni xakan abesss,,,,heeee,,,s0 maceh le pd sape y bg tu eh,,,dak kecik ngn kak gebuss,,,macehhh2,,,

Saturday, July 25, 2009

- akU d TingGaLkaN -

wt petme kali nyer dlm idop aku kat araustralia ni aku tido sorg2 dlm blk,,,dlu time dip,,rumet2 ku sllu teman kan ku,,teutamnye zilar,,,mbe time fom 6,,y kebetulan dpt smbg cni same2,,,n die xtggl kan aku pong bab kami nye kg dkt2 jek,,,so g ane2 pong sme2 ler,,,heeeee,,,3 thn dip aku duk ngn die,,,skg dgri,,,tiap sem,,rumet aku tuka2,,,sem ni,,aku di kelilingi pompan2 lembot,,,sorg dak perak,,sorg ganu,,sorg klte,,mreke2 ni sumenye bejiwe lmbot,,kate2 y kua dr mlt mreke sume nyer sopan2 dan santon,,,ati lembot jugak mreke2 ni,,,n wat ptme kali nye juge aku dpt rumet berati lembot,,,mmg jiwe pompan,,,heeeeeee,,,,nk di jadi kan cite,,,mreke2 ni da blk tggl kan aku sekoq2 kat kolej teja 207,,pestime beb tidoq sorg2,,,dala aku ssh nk tdo mlm,,,ne tggl sorg2 lak dah,,,aduiii,,,tp xpe,,pas blk je modul ngh ari td,,aku baek pnye thn mate akuu,,xmo bg mate aku tdo siang2,,,klu tdo siang,,,alamt nyer jd burung antu la aku mlm ni,,mate xmo ttp2 kang,,,arp2 aku ley wt taik mate ngn jaye nye mlm ni,,,yesss lahhh,,,,

cotcet2 : aku juge kini sudee bejiwe lmbot,,,kot,,,heee

Friday, July 24, 2009

- h1n1 mElAnDe UiTm -

sume uitm cuti wt smntare wktuu,,,bab nye tok ngelak pnykt h1n1 ni tros teseba luasss,,,jd,,,kami diberi cuti stat 27 hb ni sampai la 2 ogos nnt,,,dan juge nk slrs kan cuti2 bg mreke2 y da cuti,,kui 12.30 td,,,sume dak2 kelam kabot li tiket nk blk uma,,,dan aku???xsmpt nk li tiket,,,bab nyer time tu aku kat dlm blk lecerer,,,tiket bas trans ngn mhligaii,,,naek kat kgr n aloq staq dah sold out,,,smpai luse beb,,,dah tu,,,bile la aku nk blk umaa,,,duk cni lame2 mati kelapran lor akuu,,,kelam kabottt giler td,,sume duk col2,,,nfon sme nk bnyi2,,,nk knpem2 kan cuti,,,nk cite kat mk ayah,,,nk li tikett,,,nk korek2 wet,,,mmg haru biruuuu uitm pelis ni td,,,,heeeeeeeee,,,

h1n1????ni die sebe sket psl pnykt ni,,

Virus Influenza A (H1N1) adalah sejenis penyakit respiratory yang ditemui dalam kawanan babi disebabkan oleh virus influenza jenis A (H1N1). Selesema babi ini dikesan saban tahun dan biasanya terjadinya kepada mereka yang mempunyai kaitan dengan babi. Manusia biasanya tidak dijangkiti oleh virus ini tetapi jangkitan terhadap manusia telah dikesan. Virus selesema babi telah dilaporkan merebak dari manusia ke manusia lain. Tetapi pada masa lepas, pemindahan virus ini adalah terhad dan menjangkiti sehingga tiga orang sahaja.

Adakah Virus Ini Berjangkit?

CDC telah mengesahkan bahawa virus ini (H1N1) adalah berjangkit dan merebak dari seorang ke seorang manusia lain. Walau bagaimanapun masih belum diketahui cara dan bagaimana mudahnya jangkitan ini terjadi.

Apakah Tanda-tanda dan Simptom Virus Influenza A (H1N1) Terhadap Manusia?

Simptom Virus Influenza A (H1N1) ini terhadap manusia adalah sama dengan simptom selesema biasa seperti demam, batuk, sakit tekak, sakit badan, pening kepala, sejuk dan kelesuan. Ada juga sesetengah kes cirit-birit dan muntah yang berkait dengan selesema burung yang dilaporkan.

Pada masa yang lepas, beberapa penyakit (kegagalan paru-paru dan sistem pernafasan) dan kematian telah dilaporkan dengan jangkitan selesema babi dalam manusia. Seperti virus selesema bermusim, selesema babi boleh menyebabkan keadaan kesihatan kronik.

Apakah Kawasan-kawasan Yang Berkemungkinan Sebagai Tempat Yang Dicemari?

Kuman boleh merebak apabila seseorang menyentuh sesuatu yang dicemari dengan kuman dan menyentuh pula mata, mulut dan hidung mereka. Titisan rembesan dari batuk dan bersin dari mereka yang dijangkiti boleh bergerak melalui udara. Kuman boleh merebak apabila seseorang itu menyentuh titisan rembesan batuk dan bersin dari seorang di atas permukaan seperti meja dan permukaan lain dan menyentuh mata, mulut dan hidung sebelum membasuh tangan mereka.

Berapa Lama Virus Tersebut Boleh Hidup Di Luar Badan?

Seperti yang diketahui sesetengah virus dan dapat hidup sehingga lebih dua jam di permukaan seperti meja kafeteria, tombol pintu dan meja. Membasuh tangan dengan kerap akan mengurangkan kesan pencemaran yang didapati dari permukaan-permukaan ini.

Bagaimana Seriusnya Jangkitan Virus Influenza A (H1N1) ini?

Seperti demam selesema yang lain, kesan selesema babi (Virus Influenza A) (H1N1) pada manusia adalah berbeza dari tahap sederhana ke tahap serius. Antara 2005 hingga Januari 2009, 12 kes jangkitan pada manusia tanpa kematian dikenal pasti di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun kesan dari selesema babi ini boleh menjadi serius. Pada September 1988, seorang wanita mengandung berumur 32 tahun dari Wisconsin dimasukkan ke hospital akibat jangkitan paru-paru akibat selesema babi dan meninggal dunia 8 hari kemudian. Pada tahun 1976, wabak selesema babi dikesan di Fort Dix, New Jersey mengakibatkan lebih 200 kes serius dan satu kematian.

haaaaaaaaaaaa,,,nk lagii,,,cr lam tenet la yer,,,aku sndri pong mls mo bc klu pnjg2 ni hah,,,heeeeeeee,,


cotcet2 : nk blk umaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,

Tuesday, July 21, 2009

- AwAs!!!cHaRLie sEdAnG bErKeLiaRan -


niii die musuh2 besau kami skg ni,,,charlie name glemer die,,,atau pon nme melayu die kumbang rove n name omputeh die
Staphylinidae,,,die ni xdek la pnjg ngt,,,kecik ketot2 jek,,,kale die oren2 itam,,kat tengah2 abdomen die y kale2 ijau tu,,,de sayap [elitron],,tp sayap2 die ni xbp nk nmpk ngt,,,skli tgk cm semot2 je,,,sllu nye die ske jln2 ngn laju nyer kat kwsn2 y die ske,,,n sesekali die akn fly sne cni,,bile korg kaco die xpon die ase dri die di kco [pd hal kite xkco die pong kan ] die akan naek kan abdomeng die,,mcm kalejengking,,,motif utme die wt cmtu,,bab nk tkt kat kite,,,

die ni sbrnye byk kat swh padi,,,tp skg ni,,,die da agk maju ket,,jadi nyer die ske lepak kat toilet lak,,nk2 kat toilet aku ni hah,,,kat bwh ni,,,de ayt2 artikel ket,,aku amik dr tenet,,,bc la yer,,,


Cecair hemolimf yang terdapat di dalam badan (kecuali sayap) kumbang ini mengandungi toksin sentuh haiwan yang paling berbisa di dunia. Toksin ini dikenali sebagai 'pederin' (C24 H43 O9 N) dinamakan dalam tahun 1953. Ia mempunyai tahap keracunan 12 kali lebih tinggi daripada venom ular tedung. Kumbang rove yang telah dikeringkan dan disimpan selama 8 tahun masih lagi mempunyai ketoksinannya. Persentuhan dengan kumbang ini semasa bergerak atau tidur, menghancurkannya pada badan atau mengosok dengan jari yang kotor akan menyebabkan konjunktivitis dan penyakit kulit yang teruk yang dikenali sebagai 'dermatitis linearis', 'paederus (kumbang rove/ staphylinidae) dermatitis', 'whiplash dermatitis' dan sebagainya. Pada September 2002, wabak dermatitis linearis yang disebabkan oleh kumbang rove telah menjangkiti beribu-ribu orang penghuni rumah pangsa dan asrama pelajar di Pulau Pinang.


tgk tu,,,die de toksin plg bhye kat dunie beb,,,wa caya same lu charlieeee,,,giler gempak r kamu,,heee,,,die ni ske chye2,,,so kpd dak2 kolej kat uitm ni,,nk2 kolej teja aku nii,,,korg ttp la lmpu tu yer,,,tgkp pntu sume ler,,,1 ag nk bg tauu,,klu die duk lepak2 kat bdn2 korg,,jgn lak korg tepok2 die cm tepok nyamok tu,,,klu tepok2 tu la toksin die akn kua,,so korg sume tiop2 jela yerr,,,bg can la,,die pong nk idop gk kan,,,

so kpd kwn2 ku yg da kene panahn chenta cali,,,g kinik la yerr,,mkn ubat tu hah,,,kang die mrebak2 tmpt laen lak,,skt w0ooo,,,t die nanah2 lak,,,uiiiiiii,,,,skt3,,,de mbe2 aku kan,,muke cm lanun2 pong de tauu,,die kene kat muke pastuuu pnjg2 jek cala2 die,,leher de,,tgn de,,kire sume tmpt de lorr,,

cotcet2 : wahai cali ku cyg,,sy xkco kamu,,kmu jgn la kco sy eh??

Monday, July 20, 2009

- tEja Oo teJa-

teja oo tejaa,,,kolej y aku duk skg nii,,,nape la kamu sgt mnyeksekan dri ku ini???ske ngt xdek air xdek letrik,,kecwee nye sy,,,,dah le xdek air 1 hal,,,air y de lak kotoq,,,kulit aku ni dala elegik ngn air2 kotoq,,siap ley detek ag air tu kotoq ke x,,,klu naek bjk2 merah2 kan kulit aku ni,,knpem lar air yg aku gune tok mndi tu kotoqqqq,,,,da mcm detekter lak kulit aku ni,,,da ler toilet tesumbt2,,,aiyaaa,,,mcm2 de maa,,,tu roti2 pompan tu,,,pndai2 la buang dlm tong die,,,yg ko buang dlm jmbn ngn dlm lobng blk ir tu pehal,,,ni nk bsh kaen air tesumbt,,mndi tesmbt,,,tmpt amik air smyg pong tesumbt,,,dah tu lak,,,ngh ari,,,tibe2 blekout,,mlm td pong blekot maaaaa,,,dale skg ni pns2,,,brani die blekout2 an,,y dak2 teja ni pong 1 hal,,y dorg bw tv 19 inci tu pehal,,,msk2 ns ag,,akai xdak ka,,ang tu duk dlm kolej wt hal dlm kolej laaa,,smpai nk msk2 ns nk tgk2 tb,,duk lua r beb,,jgn mnyusahkan org duk dlm ni,,,,ada paham????

cotcet2 : skt jiwe aku duk teja ni

- AzAb Dr NeRaKe -

haaa,,,ayt tu,,,aku dpt sem lps,,mmg khas d tuju kan tok aku besme2 rkn2 ku,,apebile aku bsme2 rkn2 ku bsembang ngh jln d mlm ari,,,pd hal,,,kami2 y pompan dan mreke2 y laki2 ni jaoh kot,,,dorg duk seberng jln belah sne,,kami sebrg ag belah cni,,,tang mne azab nye aku xtau lar,,dan kami2 juge bkn nye ckp bebukan,,,kami cume ckp psl prot kami2 y kelprn jek,,time tu kami2 sume ngh kelprn dan sdg mnnggu bege abg big bear y sdp ag mengenygkan tuu,,,mreke2 y bg ayt tu tok kami2 xlaen xbkn mreke2 dr club imam,,,y nk sgt2 cegah mksiat di uitm arau ini,,pastu puler,,aktvti mreke2 ni kan,,,tiap2 mggu de,,,aku naek penat gk tgk rumet ku y bz 24 jam,,klh wonder pets y kene tulun haiwan2 y dlm kesusahn,,heee,,,,mreke2 ni btui gk la kan motif2 nye nk cegah maksiat2 pe sume,,tp kan,,tulun la jgn pandai ckp jek,,sdgkn ahli2 mreke pong duk gewe2 sne cni,,,de y dr tudun2 laboh tu,,tbe2 jd xbp nk laboh,,,1 hal ag kan,,,cube la bhgi kan mase tok rkn2 ku y juin imam2 ni nk stdi,,jgn la aktviti tiap mggu de,,cian aku tgk,,smpt ke mreke2 tu nk wt asaimen2,,stdi,,,blk aktvti knpem la penat,,ngn meting2 nye ag,,,tujuan dtg cni nk stdi,,bkn nye nk ripit2 exten2,,,ngn aktivti cmtu,,,knpem2 la dorg ni lotey2,,,ag 1 plak,,jgn pk Allah akn tulun kite 100% sedgkan kite tidak berusehe tok mncapai sesuatu y kite nk,,,xkn nk betwkl jek,,,usehe nye tidak,,cne nk dpt pe y kite nk klu cmtu,,,

cotcet2 : lu pk la sndriii,,,

- aKu SkE LeLaKi -

yee benarrr same skli aku ske laki,,n xpelik bab sume pompan mmg ske kan laki,,,cume de kes2 tetentu je pompan xske laki,,,tp nk di jadikan cite la kan,,,de la le***er sorg tu kan,,upenye,,,die kureng ngn pompan,,n ske ngn laki ket,,,bnde ni senier2 kami y bg tauuu,,y pompan di lyn gitu2 aje,,,y laki d lyn lebey2 gitu,,,lebey2 tu mksd nyer,,perhatian la kot kannn,,,so bg kami2 y pompan2,,,yg de klas ngn die,,,,ati2 la yerr,,,jgn wt pangai lak lam klas,,kang klu die nTi betui2 ssh gk nk idop time final kang,,kan penah ade kes2 y le***er dorg akn fail2 kan jntina2 y mreke xske,,,sndri mau igt la wahai shbt2 ku,,,,emmm,,tp tu sume cite2 org,,tatau kebenarannyerr,,so kite dgr buley,,pcy jgn,,laayaaaaaaaaannnn

cotcet2 : aku lak nT laki or pompan muke byk jrwt,,ley ke cmtu???hahhahah

- mY nEw BoyFrEnG -


jiwe ku da x bp nk kco ag bab nyer ari sbtu ritu,,,aku liiii boifreng br,,,name nye "big bear " a.k.a b.b,,bb ku ini ku beli kat pdg besaqq,,,di sebabkan li kat pdg besaqqq,,,die pong sgt2 la besaqq,,,heee,,sume warge2 pdg besaq tgk je pastik bear y aku bw tu hah,,,sume cm senyom2 jek,,agk nye dlm ati dorg kutok2 gk kan,,al maklum lah,,aku da besauuu,,tp li tedyy ag besauuu dr aku,,heee,,,,tp bb kale pink lorr,,igt nk li kale krim2 ket,,,tp xdek lak,,yg de coklet ngn pink jek,,tedu kat uma da kale coklet,,,pink pong pink lorr,,comey gk,,,heeee,,,bes gile2 time g shoping2 kat pdg besaq tuuu,,,kitrg g be3,,,cager aku n fares,,,smpai2 sne,,tros mkn kotiauuu tum yumm y sgt2 sdp ase nyer,,,smpai aku tecirit2 keesokan ari nyer,,,hahahaha,,,,y plg syoookkkk nye,,,sume bnde y aku liii,,aku dpt ngn arge y aku nk,,,pe ag,,,twr menawar lorr,,,mnx je arge y nk,,agk2 acik tu xmo bg kite wt2 la xmo beli,,sat g mst acik tu ckp,,yela2 buley lar,,,,hahahahaaa,,tips dr aku,,,,

cotcet2 : nk lii tedyy buncet lak larr,,,

Thursday, July 16, 2009

- JiWe KcO -

fenin aku pk kan nsb aku sem ni,,,ngn bhse aku xsetel2 ag,,td aku try p klas jepungg,,skli oii sensei ckp,,xmo trime dak2 br,,,kate nye ramai,,,n kordinator bhse suh trime 10 stud jek,,,,da mslh nye skgg,,,mule2 ckp de mndrin,,,tbe2 ckp sem ni xdek mndrin,,,pastu lak,,nk msk jepung oii sensei xmo trime la,,,arab??clash ngn lab kimia lak,,

mcm bongeekkkk jek,,,waaaaaa,,graam2 nyer,,,tensy0ooon nyerrr,,,klas sume nk clash2,,cne dorg ssn jadual tah lerr,,aku nk g klas pong xdek mudd,,nk wt asaimen pongg mls,,,sib baek de sifu ku y sedie bekejisme,,,maceh sifuuku,,,heee


cotcet2 : aku xske araaaaaaauuuu!!!!!!!!!!!!!!!!

- aRi paKinSon sEduNia -

ariiiii2 ade pizentasy0nnn,,,,otak pong naek tensy0onnn,,mne x nyer,,,dah tiap2 ari ne prepare,,,xkire sape2,,,lec maen petik jek,,nk xnk ne ckp,,,xbyk ckp,,,xde respongg,,,,"get out from my class",,,waaaaaaaaa,,,kejamnyer kata2 mu itu wahai abg lias ku,,,ajat di ati nk amik paper environment,,,tp da kalu abg kejam2 cmtu,,xbrani la sy nk amik paper tu,,,,ckup ler time klas kimia jek abg jd cmtu,,,sy nk bw dri g msk klas material lah,,ngn sir y baek ati ag penyayang itu,,,heeee,,,


td,,de klas ******,,,aku lak duk ngn geng ijau2 y s0ott,,,em,,,bile da begabong tnge,,,,mmg pakinson la kami2 ni,,pakinson bab nk thn glak,,,hahaahaaa,,,,td be2 gagap kot,,,,duk sebot aaaaaaaa aaaaaaa,,,,dah tu,,,sifu aku a.k.a kici,,,duk sblh lak,,,da die glak2,,,buley lak die pndg2 aku,,,kunun nk suh aku juin glak,,,aku ni pantng nmpk org gelak2,,,sume glak aku juin,,,heeee,,,aku tgk cager lak,,die pong pakinson gk kott,,,kami betige2 mengpakinson kan dr kami dgn jaye nyerr,,,,,hahahaa,,sonok2,,,,ari ni ari pakinson sedunie,,heeeeeeeee,,,

cotcet2 : ciiiii,,,aku nk pakinson2 ag lam kelasss,,plizzz,,,,hahahha

Tuesday, July 14, 2009

- aDa Apa dgn FraNky -


emmm,,franky eh??de pe ngn die eh??aku xtau la ape spesel nye die,,smpai kan,,,aku lalu2 tepi jln pong,,,dgr dak2 pompan la terutamanye kan,,duk cite2 psl franky,,,mbe2 dan y bkn mbe kat shah alm pongg,,,duk tnye2,,,siapekah franky??adkh beliau ensem??comey????comot???busuk??masam??masinn????aku pong xtau daaaaaaaaaaaa,,,,,tp da 1 sem lebey2 aku kenai die la kan,,,,mcm2 hal gk aku tau psl die ni,,,tp dsbb kan die ni,,,bespreng aku la kan,,,geng kijesme aku,,,jadi nye,,xmo la aku hurai kan byk2 psl die k,,,cian lak mbe aku ni kang,,y pentingggg,,die ni mmg gilekan akkKooookkkkkk,,,,aku xtau mne sdp nye akok ni,,smpai kan,,,ari2 die ngidam kan akok,,,sooo,,,kpd junier2 @ sikret2 admire y ske or br nk ngorat2 abg franky kite ni,,sile la bw akok time nk gune kaedah cube2 jaye nk ngorat tu eh,,,smoge bejye la yer???tips dr aku,,,hahahaa,,,,


cotcet2 : ciiii,,,,ampunkan slh slp aku ciiii,,,hahahaha

- kiCiwA NgN PapA Bsac -

ape niiii,,,,aku xpuas ati sesgt2,,,tibe2 ckp mndrin xdek sem ni,,,jepung ngn arab jek ade,,,dah tu,,jepung da full kot,,tggl arab jek??arab?????ARAAAAAAAAABBB???aku xreti lorrrrr,,,mati le aku klu amik arab2 ni,,,nk kejesame time test??knpem la aku slow gile nk copy2 paste tu sume,,,aiyaaakkkkkk,,gilak2,,,nape xckp awl2 mndrin xdek,,,,ritu tnye die ckp akn ade,,,dah tu,,,rini,,ckp xdek lak,,,x gomar tui la ckp cm keling nih,,,kalah karam sigh walia tb3,,,aduuiiii,,,ni da nk stat fenin2 la ni,,sem lps fenin ngn bel,,,pastu ngn shotkos,,jap de jap xdek,,las2 xdek,,,waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,aku kiciwa ngn papa bsac,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cotcet2: ciiii,,tulun la kamiiii,,aku nk mndrinnnnnnnnnnn,,,

Saturday, July 11, 2009

- mMg x PaToT -

stat sem br,,,de je cite2 y kurg enak aku dpt,,,ni cite mbe lame aku cite,,,die dlu ex rumet aku time dip,,,skg ni,,,die br dftr sbgai stud dgri kat arau,,,jd nye,,byk la mase die luang kan bemse2 Kp y ensem n comey itu,,,,nk jd kan cite,,,Kp aku ni mmg la seorg y mns org nye,,ske snym2 dan suke juge begusip,,,heeeeeeee,,,die cite le same ex rumet ku itu,,,bahawese nye de senier kite y kne dismis,,,mule2 die xmo cite nape,,las2 die cite2 kan juge,,,die siap bg tau sape,,,dan mngape,,abes la sudee gusip2 ini tesebar ngn luas nyer,,,junier2 ni duk tnye2 kan senier2 mreke,,,siapakah org nye y kene dismis itu,,,aiiyaaa,,,pelu ke Kp itu mncerite kan bnde2 sebgitu kpd stud2 nyer???ptot kah ia nye disebarkan??aduuiii,,,xptot lorr,,mmg xptot,,,cian la kpd mreke2 y dismis itu,,,diam2 sudeee,,,jgn di gusip2 kn,,,shhhhhhhhhhhhhhhhhhh,,,biarla rasieee,,,,heeee

cotcet2: bia prot jd buncet,,,aslkan mulut x murai,,hahahaah

Thursday, July 9, 2009

TAG drpd hafirda a.k.a kak gebus



1. Copy badge untuk diletakkan diblog anda
da wt daa

2. Link @ ceritakan siapa yang memberi award ini

hafirda a.k.a kak gebus,,y da mmg gebus sjk kck ag

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag)

-suke gelak2,,
-suke mkn kfc,,
-suke mkn askem,,
-suke maen ngn baby comey,,
-suke kco mbe,,
-suke mkn n tido [bine badan],,
-suke tedyyyyy2,,
-tkt kucin [xske giler2]
-xske duyan,,
-xske sup2,,


4. Pilih 6 orang penerima award seterusnya & nyatakan nama mereka
- dilah miaw2
-anis azween
-aliffazrin
-franky
-daus
-xtau sape dah

- aKu sAyAnG pAdAmU -

Taukah engkau kekasih
Apa yang s’lalu aku rasakan
Disaat-saat aku sedang sendiri
Selalu saja ingat padamu

Aku sayang padamu
Aku ingin dirimu
Selalu bersamaku
Aku sayang padamu

Aku sayang….aku sayang….padamu

Taukah engkau kekasih
Apa yang s’lalu aku pikirkan
Disaat-saat aku sedang sendiri
Aku selalu memikirkanmu

Aku sayang padamu
Aku ingin dirimu
Selalu bersamaku
Aku sayang padamu

Aku sayang..aku sayang padamuuu...

**aku syg padamu lagu atiek,,,syok kot lyn,,,lgu lame tp tbe2 terplay lak,,,tgk lirik die pong cm ok jek,,,pe ag,,kasi lyn l0orrrr,,,,heeeeeeee


cotcet2 : ich liebe dichhhhh ~~

Wednesday, July 8, 2009

- kaMi x jd di HaLau -

yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,kami dpt stay dlm,,smlm,,,adlh ari penentuan nsb dak2 dgri same ade dpt kolej tau tidakk,,,kitrg tidak akan dihalau bab nyer xtau nape,,,,agk nye bab kami2 ni terlalu la ramaiii,,dan mcm la uma sewe kat lua tu ckp tok kitrg,,,tp kitrg ne trime la keadaan kat kolej teja ni,,,toilet die trok ket,,ngn air nye jap2 de jap2 xdek,,emm nk xnk trime la kan,,lau ne halau ag ssh,,,sem dpn nk ne cr uma sewe awl2 l0r,,klu xdpt kolej,,mmg duk lua ler,,,tp nk ne de transpot ler,,,sng ket,,klu de klas2 mlm ke an,,ane de bas2 dah memlm,,,

cotcet2 : sok mlm aku blk kg,,bab ri jumat xde klas,,heeee

Monday, July 6, 2009

- KaMi di HaLau -

smlm,,,ari tok dak2 lame dftr kat kolej,,,pepg ag kami2 da bw2 beg dr p.i aka msjd g kolej teja tok dftr kan dri kami,,,,g sne jet,,staff kolej ckp "dak2 dgri kamu2 sume xknpem ag yer sume dpt kolej ke tidak,,name2 y kua kat tenet tu ari sme skli tidak betuii,,bab kami de mslh ngn e-kolej,,jd kpd sape2 y xdpt kolej xley wt ryuan,,",,agk kejam ayt nye,,,ritu kemaen ag suh juin sgle aktviti under kolej tok dpt kan kolej sem dpn,,dah juin2 da kutip2 stiker,,mcm ni lak die ckp,,hampeh betuii,,tp nsb baek la kami2 dak bsac ni dpt kolej,,,heeeee,,,tp y malang nyer,,de y dpt pantry,,,sib baek gk aku dpt pntry y xpnuh ngn brg2 dak2 lame,,lulukaa,,,my lovely pren,,,pntry nyer pnoh ngn brg2 dak2 lame,,dale kipas nye bile bukak jet kuakan bnyi pomm pom pommm,,,mcm bnyi pistol2 daaaaa,,,bile on skli ag tros osak daaa,,,tu bnyi y buley dikua kan pd saat kipas tu mnghembuskan nfs terahir,,blk tu mmg trok gilerr pd aslnyer,,,bajet nk tuka blk laen,,bile trn bwh,,,madem kolej tu ckp nk tuka blk buley tp tuka ke uma sewe,,,skli ag mreke2 brtndak kejam trhadap kami,,,kiciwa2,,,dah tu,,kami kemas2 le blk tu,,nk xnk ne trime lar,,redooo jet,,nk duk lua mne nk cr uma tbe2 ni,,da full kot,,dah tu lak,,madem tu kate,,"klu kamu slse kamu ley duk pntry tok sem ni tnpe byrn,,,"huuu,,,mmg la xyh byr,,,da trok keadaan nyer,,,da mmg mcm st0r tau x,,,da siap2 kms2 blk,,,dpt lak cite dr dak2 br dftr,,,katenyer kami dak dgri akan dimnta kua dr kolej klu de intake br yg akan msk 13 julai ini,,,bab nyer da xdek blk dorg nk msk,,,waaaaaaaaaaaaa,,,tensen nyerrr,,ase ne maen ngn pong ader,,,da bg kte blk y trok2,,,kite da kemas2 psume,,,pastu ske2 jet suh kuaaaa,,,da tau blk xckp,,,nape la amik budak ramai ngt,,,abes kitrg ni nk cmpk mne???uma sewe???ramai kot stud dgri duk dlm,,,tbe2 nk cr uma sewe lak,,bajet cm de je kan uma2 y bley disewe,,,1 hal ag kan,,,toilet kolej teja ni,,,aduuiiii,,kotoqqqqqqq gile,,,,sume kunin2 jet,,,dah ler tmpt bsh kaen tesumbat2,,,bilik air??jgn ckp lorr,,,air sape2 y mndi blk air pes,,akn mngalir pgi blk air no 2 n g kat blk no 3,,,dan strsnyerrr,,,,kotoq x kotoq,,,da klu org slbh mndi byk,,da tsumbat blk air aku,,,da kene bnti bukak air lakkk,,,,sedeyyyy nyerrrrr,,,,maaaaaaaaaaaaaaaa,,,nk blk umaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lar,,,!!!!

cotcet2 : oren pasai pa la ttp2 lak,,cne nk isi prott,,!!!!!!

Saturday, July 4, 2009

- p.i TemPaT tiDo ku-

ni mlm,,,,wt ptme kali nyer,,,,aku tdo kat p.i [masjid],,,bab nyer,,aku smpai lmbt n xsmpt nk g cek name kat kolej,,kolej plak,,aku xtau ag dpt ke x,,arap2 dpt ler,,,smgt aku kumpol2 stiker2 kolej,,g qiam,,g crmh2,,,sume aktvti kolej y wjib2 ni aku juin,,,arp2 dpt la yer,,nk tumpang blk mbe lak,,sume mbe nk dtg sok pg,,,dah tu,,mmg xde tmpt nk tuju ler,,p.i jolarr,,,,tmpt nye mmg la luas,,sjok pong sjok,,bab kipas nye byk,,,tp nyamo0k pong byk l0orr,,,nk xnk ne deme drh kat nymok2 tu sket2,,ne kngsi2 gitu,,,heeeee,,,l0teeyyyyy ngt ni ariii,,,,ngn teksi xley msk dlm,,,tggl tpi gate jet,,,lotey2,,,trn 2 3 kilo da kot,,heeee,,,emm,,pi pong pi la kan,,,jnji ley td0oooo,,,,ZzzZzzZZ

cotcet2 : nyamok2 ku syg,,,g maen jaoh2 tau,,,

Friday, July 3, 2009

- malas nyerrr -

sok pg kul 9 lebey2,,,da naek bas blk arauuuu,,,tu pong ne trn kat aloq staq,,tiket abesss lorr,,,nk ne amik cab lak blk arauuu,,,ni mlm,,,nk ne kemas2 bj,,,pastu sumbat2 syempu2,,,shower2,,,sume nyer dlm beg ku,,,tidak lupe juge bntl busuk kuuu,,,heee,,,,muat ke eh??brg cm byk jek,,,beg nye kecik jet,,,beg lptp ag nk bw,,,aduiiiaiiiiiiiiiiiiiii,,,mls nyer nk buh bju2 n sume2 nye dlm beg,,,nk ne sumbat2 la ni,,,buncet la beg aku ni hah,,,jgn teburai sok dah la yer,,,lulukaaa,,,ku sgt2 la mlssss ni mlm,,,tulunnn2,,,

cotcet2 : samat tggl syg2 kuuuu [spongeb0b,petrik,barney,,rogy,tedduu,manki dll] memlm tdo leklok tau,,,

Thursday, July 2, 2009

- aKu PeNtErNaK LeMaK Y bEjAyE -

ari jumat tlah tibe,,,mkne nye ni las day aku duk uma bine badan,,,nk kat 2 bln gk kot aku mnjd pnternak lemak y bejye,,,5 kilo lemak da mlekat kat prot aku ni hah,,,mnje kan prot ngt,,,mne x nye,,,aktiviti arian aku,,,bgn kul 10,,,kemas2 uma,,,bsh kaen,,bekpes2,,,kul 12,,,aku da lepak dpn tb,,,lyn dara manisku sejam,,pastu smbg cite filipin lak,,ape tjk die tah,,smpai 1.30,,,pastu tulun2 mk aku msk2,,,2.30 lyn wonderpets lak,,,kul 3 lyn safira lak,,,bile aku nk mndi tah ler,,,sndri mau igt la eh,,,hahahhaa,,,ptg2 ket aku lyn pe eh,,,maen msg2 lak kot,,xpon lyn kekasih cerahku,,pastu klu de cite bes lyn tb lak,,mlm????emmm,,,tgk tb ler,,,cite pebret aku,,ari slse kul 9 lyn gugu gaga erra,,10,,jgn pndg blkg + csi ny,,ari rbu csi ag 2 jam lak,,,byk cite aku lyn cuti2 ni,,prison break y da season bp2 tah skg ni,,aku lyn season 2 je kot ritu,,,da xphm lak tgk,,tp wt2 phm jele,,,tiap2 ari bnde same je aku wt,,,mne la x jd penternak lemak y bjye,,,byk rehat dr wt kije,,,sbtu ni g arau bw prot la gaye nyerr,,,tmt le sudee kejaye aku sbg penternak lomak,,bab nyer,,,sbtu pg aku da meninggal kan uma ku ini,,,dan ajt di ati,,nk bepuase lak pas ni,,ley gk diet2 ket,,heeeee,,,arp2 mnjd ler,,,kpd kekwn ku yg da bejye ternak lemak tu,,,mari la kite bsme2 berpuase smpene bln2 mulie ni,,heeeeeeee,,,,

cotcet2 : buley la aku begusip araustralia lak pas ni,,,

Wednesday, July 1, 2009

- sAmAt tiNgGaL KekAsiH cErAh ku -


mempekenaikan,,kekasih cerah ku,,,cakirrr ku syayang,,,3 bln lebey2,,,12.3.2009 beday nye,,,aku nye 3.12.1987,,hahahaa,,,cun kot tarih kitrg ni,,mmg de jodoh agknye kan,,hahaha,,,emmm,,ade die xde le busan ngt,,,pg2 kco aku tido,,,suh lyn die,,tp y syok nye,,kekasih ku ini kan,,time aku tgk tb die lyn tb gk,,,pastu die busan2,,,agk2 xphm die tgk ape,,die isap jari2 die,,sumbt2 sume2 jr die,,smpai la die tetdo,,,heeee,,,cumey jet,,,tu pasai la ku mkin ari mkin syg same die,,gud boy lorr die ni,,,xbyk songeh,,,,disbbkan die xbyk songeh,,ku adiah kan bju kat die,,tu yg die pakai tu,,bj y ku beli ler,,,khas tok cakir ku syg,,heee,,,sbtu ni,,aku da nk blk tmpt asl aku dah,,so,,samat tggl la yer cakir ku syg,,,pesanan rngks tok cakir ku,,
  1. mnm susu ngn mkn2 byk2 tau,,,
  2. cpt besauu2,,,,
  3. rndu2 ucu [ nme glemer aku kat umah] eh,,
cotcet2 : lev u cakir,,,emmmuuaahhhh,,,,

- SiReN maGriB -

ini n3,,,xde kene mngene ngn arau yer,,,ni klte nye cite,,,smlm,,,kul 6.45 ku pegi psr mlm besme2 akak ku,,mo cr mkn la kan,,lapaqqqq,,,,tp cm bese ler,,sblm capai asrat utame nk cr2 mkn tu,,,,cuci2 mate dlu kat kedai kaen2,,tudun2,,tgk2 je pong,,beli nye x,,,heeee,,,pastu br la g cr mkn,,,nk g beli yang tau fu kat kedai kak nab [ pomot akak tu sket,,],,,br je nk amik pinggan nk plh2,,tbe2 siren bunyi daaaa,,,neee nooo neee nooo [ lebey kurg ler],,,lame lak tu,,,kedai sume cm kelam kabot,,y kitrg lak wt cm bese ler,,,kunun bnyi2 ambulen2 xpon bombe la kan,,upenye2 bnyi siren tu polis y wt lorr,,,suh stop sume juai beli,,n suh sume2 manusie g smyg,,,y xley bela nyer kan,,dorg2 tu sume kan nye g smyg pong,,,juz ddk tepi kedai dorg jek,,,polis lak duk ronde2,,,y pompan xpe gk kan,,dpt mc,,,y kitrg ni plak,,da cm bler2 lak,,,15 min gk kami bler2,,,pstu de bnyi siren ag,,ag la kitrg bler,,,bnyi kali ni nape plak kan???tgk sume da stat klam kabot blk,,upenye da ley stat juai beli,,,hahahaa,,cm klaka pong de,,,pastu y aku xbp nk puas ati nye,,, c polis2 tu kan,,suh org smyg,,,bile die wt bnyi kali ke 2,,die y smgt g beli2 pesume,,bkn nye nk g smyg x,,,suh org smyg tp die nye tidakkkkkk,,,,,cm mano tu???

cotcet2 : ku tlah beli kaen y ku idam kan,,kpd mbe ku,,dilah miaw2,,jgn jeles k,,,

Thursday, June 25, 2009

- dak dip vs dak metrik -

emmmm,,,sude lame ku tidak puas ati ngn dak2 metrik ni,,,dr pes2 msk dgri ag,,,bab nyer y petame,,,nk pnjm buku nk potostet pong byk alsn,,,kate nk potostet tok mbe larr,,nk stdi2 larr,,br mggu ptme kot,,nk stdi pe nyer????da bile aku suh tlg potostet kate xley lak,,bkn nye aku xmo bg wet pong,,ape mslh pong xtau ler,,pastu lak,,nk suh mnx tulun aja pong x buley,,,malu lar,,,tbe skt tekak,,dmm,,aku sembelih br tauu,,,org da mnx tulun aja pong xley,,,pastu plak,,bile wt soklan final,,nk tnye jwpn pong xley,,dekot giler,,bile pompan mnx ckp xtau la xwt ag larr,,bile laki mnx siap bg jwpn ag,,siap pesan jgn bg tau sape2,,motif utame pe eh wt cmtu???ilmu buley d kngsi bsme org y berlainan jntina ka??xtau la plak cmtu,,,n y plg wt ati ku pns tebaka,,,time final,,dorg 'sume' dpt soklan spot,,tp sket pong xbg tau kami2 dak dip ni,,,motif nye ape yer??hobi eh nk dekot2 taik idun masin ni??dah tu lak,,,pas jwb paper2 final,,tesengih2 bahagie an,,y kitrg ni jiwe kaco jet pk kan nsb,,,da bile rezak kua,,dorg la y hebat nye,,,dgr cite dorg byk y dekang2 ni,,kami2 ni???ckp2 makang de,,telebey2 ket pong de,,,sem dpn,,,,tgk ler korg,,,akn ku boikot2 kamu2 tu sume,,,tp xsume la kan,,kamu2 y penah cr psl ngn ku jek,,y ok ngn ku,,,ku ttp mlyn kamu2 ngn iklas ati,,,heeeee,,,

cotcet2 : org berbudi kite berbahase,,org xberbudi kite berbudi ag,,da byk kali xberbudi,,kite pe ag,,boikot lorrr,,,,

Sunday, June 21, 2009

- aRaU y kU cHeNta -

19 hb 6 2009,,,
tarih tok dak2 nk cek dpt ke x smbg dgri,,mbe2 aku de gk y isi upu wlpn skg ni da dpt wt dgri kat uitm,,kunun nk wt bekup2 kot2 la final ritu kantoiiiii,,,so y dpt nye,,aku cager jo [xray2],,,jo dpt usm,,cager dpt ukm [dietetik] ngn usm [ kimia analisis],,aku dpt um [biokimia],,,jo?????emmm ngn yakin nye da belaku curang ngn uitm,,cnte beralih arah kpd usm lak,,,cager????die kini dlm dilema,,,xtau nk g mne 1,,usm/ukm,,,aku???aku nk jd pencinte y setie ngn kekasih nyer [arau],,,so aku stay jeler kat arau tu hah,,ag sthn stgh je pong,,klu g um 3 thn,,,tuwe la aku t kang,,,wlpn dip aku dlu pong kat arau gk,,dgri pong aku rele bekorban ler tok arau y ku chenta arau y ku cyg,,,ape sje tok mu arau,,,hahahaahah,,,,cm geli la plak wt ayt cmtu,,,so kpd jo,,,smoge bjye d tmpt baru la yer,,,igt daku dlm tdo mu,,,kpd cager plak,,pk leklok la yer,,,tp kan ger,,,klu ko stay arau kan,,,akn ku curah kan ksh syg ku kpd mu secre belebihan,,,heeeeeeeeeee,,,,,

cotcet2 : lulukaaaaa,,,ku syg kamuuu,,,,

Friday, June 12, 2009

- abe puji ku cyg -

kpd abe puji ku cyg,,,
nape kamu kiciwa kan daku??ape ler slh ku kpd mu wahai abe puji ku cyg,,,slme ku betemu mate ngn mu tiap ari senin ngn jumat,,,ku sntiase mberi snyuman mns kpd mu,,wlpon ku sllu msk klas lmbt,,,10 min,,20 min,,30 min,,[kire ok le tu,,jnji g klas],,,xkn itu pong da bedendam kot,,tp ku lihat kamu snyum sentiase,,,tidak berkate2,,tu y mbuat kan daku besme rumet ku ske g klas lmbt,,heeee,,,wlpon lmbt,,sume kije2 da ku wt ngn jaye nyer,,,ku korban kan tido2 ku tok siap kan sume2 kije mu,,,dan ktike final da hampir tibe,,,kamu tlah brikan daku dan rkn2 ku soklan spot,,dan mbuat kan kami yakin mnjwb paper unit op,,tmt je 3 jam mnjwb,,sume nye kua dewan ngn muke riang gumbire [ bajet buley dpt a++],,,,,,,,

11 jun 2009,,,5.30 ptg,,,
di saat ini,,,sume stud uitm buley melihat kebijaksaan mreke d thp mane,,,
stlh hampir 4 bulan lebey2 maen2 dlm klas dan smggulebey2 pulun stdi tok final,,,ku lihat rezak ku,,,paper unit op y ku harap2 kan dpt a+++,,,dpt b+++ jek???nape abe puji???nape ku dpt b+++ jek???ku tidak puas ati di cni yer,,,ku rase la kan,,buley wt lar time final ritu,,paper y syok ku jwb adlh paper kamuuu,,,tp mngpe ia nyer tejdi eh????why???porke??kia huwaa???y plg xsyok nyer,,mbe2 aku pong dpt b gk larrr,,,kunun ritu dgr2 nyer paper kamu sume nyer xcelent habess,,ramai dpt >80,,dah tu sape y dpt a???dak metrik kaaa???jeleesssnyerrr,,,waaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,aku kiciwaa,,,kiciwaaa,,,,kkkkkkkkiiiciiiiiiiwaaaaaaaaa,,,,,,xmo cyg abe puji da larrr,,,huuu

cotcet2 : taniah la ye,,sape2 y dpt dekan2 tu,,,

Thursday, June 4, 2009

- kOnVOkEsYoN kU [ part 2] -

ni die pic aku berjubah mubah,,y mbuat kan aku ag besau n menbesauuu,,heee,,pastu munge2 tu ngn poh tu fmly ku y bg,,,macehh yee,,,lev u all,,,emmuuaahhh,,,,heee